Publicado 02/11/2020 15:52CET

L'Ajuntament de Reus notifica una incidència a l'Agència de Protecció de Dades i obre una investigació interna

Pla general de la façana de l'Ajuntament de Reus. Imatge publicada el 2 de novembre del 2020. (Horitzontal)
Pla general de la façana de l'Ajuntament de Reus. Imatge publicada el 2 de novembre del 2020. (Horitzontal) - Ajuntament de Reus (ACN)

Un ciutadà va localitzar diversos expedients impresos amb dades d'usuaris de serveis municipals en un abocador de runa

ACN

Reus.-L’Ajuntament de Reus ha notificat a l'Agència de Protecció de Dades una incidència en la gestió de dades de caràcter personal d'usuaris de serveis municipals, per tal de posar el fet en coneixement de l'autoritat competent en el termini preceptiu, tal com preveu el Reglament General de Protecció de Dades Personals. L'Ajuntament va tenir coneixement a través de l'avís d'un ciutadà de la localització de diversos expedients impresos amb dades d'usuaris de serveis municipals en un abocador de runa. D'urgència, l'Ajuntament va activar els protocols interns per gestionar la incidència en quatre direccions.

D'una banda, s'ha recuperat el control de les dades, que ja tornen a estar en custòdia en dependències municipals. D'altra banda, s'ha iniciat una investigació interna per aclarir l'origen de la incidència i obrir l'expedient corresponent per depurar responsabilitats. A la vegada, s'han pres les mesures necessàries per intensificar i reforçar el protocol de gestió de dades i de custòdia de la documentació municipal, per tal que la preservació de la privacitat estigui garantida i evitar que es tornin a repetir fets com aquests. I, finalment, s'ha notificat la incidència a l'autoritat competent.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés