Publicado 6/9/2019 15:36:55 +02:00CET

L'Ajuntament respon a Salut que la ubicació del CAP Raval Nord s'ha de resoldre "amb col·laboració" i no "retrets"

El consistori creu que 'el cub' no és un bon emplaçament però demana continuar treballant la proposta "des de l'administració i l'equip tècnic"

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona emplaça la Generalitat a resoldre la ubicació del CAP Raval Nord "amb col·laboració" i no "amb retrets". La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha demanat aquest divendres a la conselleria de Salut "no polemitzar", després que la consellera Alba Vergés apressés el consistori a decidir la ubicació aquest mes de setembre. "Titllar l'alcaldessa d'irresponsable no és la millor de les paraules", ha criticat Tarafa, recordant que el CAP es troba en aquestes condicions "des del 2006 i sota la tutela del CatSalut i l'ICS". Amb tot, ha coincidit amb Vergés, és un tema "prioritari", tant pels treballadors com per als usuaris.

"A nosaltres ens tindran aquí, tenim una proposta sobre la taula, però continuem treballant-la des de l'administració i equip tècnic", ha insistit Tarafa, admetent que la proposta de situar el centre al 'cub', un espai a tocar del MACBA, "no és una bona ubicació, ni pel CAP, ni pel MACBA ni pels veïns".La regidora ha recordat, però, que "també és cert" que aquesta ubicació es va aprovar en un ple i que el govern municipal va dir que no hi posaria "traves" tot i pensar que no era la millor opció.En aquest context, Tarafa ha replicat que "Esquerra va ser qui va bloquejar, entre altres, la presència del cap a la [Capella de la ] Misericòrdia", afegint que si hagués estat possible ja seria una realitat.