Publicado 10/03/2020 14:36CET

L'Ajuntament de Lleida posa en marxa un nou òrgan directiu de coordinació interna

Alguns dels regidors i responsables municipals que formen part del Quadre Integral de Comandament (QIC) de l'Ajuntament de Lleida, durat la reunió celebrada el 10 de març del 2020. (Horitzontal)
Alguns dels regidors i responsables municipals que formen part del Quadre Integral de Comandament (QIC) de l'Ajuntament de Lleida, durat la reunió celebrada el 10 de març del 2020. (Horitzontal) - Javi Martín / Paeria (ACN)

El Quadre Integral de Comandament vol afavorir la transparència en la gestió i un lideratge transversal i col·laboratiu

ACN

Lleida.-L'Ajuntament de Lleida ha celebrat aquest dimarts la primera reunió del Quadre Integral de Comandament (QIC), el nou òrgan directiu de gestió i coordinació interna del govern municipal. Aquest nou comitè, que es reunirà amb periodicitat semestral, tindrà com a funció bàsica promoure la coordinació en la presa de decisions en els diferents àmbits de la Paeria, dins un nou model que aposta per "la transparència en la gestió, la governança comuna i el lideratge col·laboratiu". En formen part els tinents d'alcalde i regidors membres de la Junta de Govern, els membres del Gabinet d'Alcaldia, els coordinadors, caps de servei i caps de secció de les diferents àrees i departaments municipals, a més del secretari, interventor i el tresorer.

L'alcalde Miquel Pueyo ha destacat que la creació del QIC respon a la voluntat de disposar d'un espai de treball participatiu on compartir la visió estratègica de la gestió municipal, per poder plasmar-la en objectius concrets i fer-ne el seu seguiment. Segons Pueyo, la seva posada en marxa ve motivada pel canvi de model que vol implantar l'actual govern en les formes de gestionar l'administració municipal, cap a "les fórmules més transparents i col·laboratives que promou el govern d'Entesa". L'alcalde ha ressenyat també els principals eixos sobre els quals pivotarà l’acció de govern en aquest mandat, i ha assenyalat que estaran clarament condicionats per la situació financera de la Paeria. A més, Pueyo ha mostrat la seva confiança en la capacitat tècnica i de treball de la plantilla municipal i els hi ha demanat la seva complicitat, per fer possible aquesta modernització de la institució.Reunió de treballDurant la trobada, també s'ha dut a terme la presentació de l'esborrany del Pla d'Actuació Municipal 2020-23, a càrrec de Mariama Sall, assessora tècnica especial de coordinació del Gabinet d'Alcaldia. Per la seva part, el Coordinador General i Econòmic, Josep Maria Sentís, ha explicat els criteris de control i planificació de l'execució pressupostària, la gestió de personal i la contractació administrativa, que caldrà seguir dins del Pla de control de la despesa que implantarà el govern municipal.La segona tinenta d'aalcalde i regidora de Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, ha exposat el Pla de Digitalització i Transparència que es vol posar en marxa en l'àmbit de la corporació municipal, amb l'objectiu d'assolir una administració oberta i amb criteris de "paper zero". Finalment, el tinent d'alcalde de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha dirigit una sessió-taller, titulada 'El lideratge com a eina de transformació'.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés