Publicado 07/10/2020 11:07CET

L'Ajuntament de Lleida inicia a Llívia l'arranjament de diversos camins de terra de l'Horta

Pla general d'una màquina treballant en camins de l'Horta. Imatge de l'octubre de 2020. (Horitzontal)
Pla general d'una màquina treballant en camins de l'Horta. Imatge de l'octubre de 2020. (Horitzontal) - Cedida per Paeria (ACN)

La campanya de tardor inclou altres actuacions al camí de riu, Butsènit i a Camp Rodó

ACN

Lleida.-L'Ajuntament de Lleida està arranjant diversos camins de terra de l'Horta, en el marc de la campanya d'actuacions que es faran a la tardor. Els treballs de manteniment ja han començat a la partida de Llívia, on les màquines estan actuant als laterals de l'A2. Els pròxims dies s'inspeccionarà el terreny entorn al tram del camí del riu, per Rufea (ICLL228) per concretar l'actuació que s'hi durà a terme. El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que la campanya de manteniment del ferm granular de camins inclou també l'arranjament del ferm de punts concrets a Butsènit i a Camp Rodó, i té un pressupost de 95.000 euros. Els treballs finalitzaran durant el mes de novembre.

En concret, s'està millorant el ferm del lateral exterior de la via, entre Torre-serona i Llívia. En aquest tram, de 1.440 metres, s'hi aplicaran uns 1.500 metres cúbics d'àrid reciclat i els treballs s'allargaran fins al proper dijous. Pel que fa al lateral interior, entre Llívia i la carretera de Corbins, caldrà eliminar el ferm asfàltic existent perquè està en molt mal estat.L'Ajuntament de Lleida du a terme de manera continuada treballs de manteniment de l'Horta. Al setembre va executar la segona fase dels treballs de neteja i esbrossada dels voltants i les cunetes de camins, a Vallcalent, Grenyana i Grealó-Quatre Pilans. També es van millorar els accessos a centres escolars de les partides de Montcada, Gualda lo Curt i Plana de Gensana, entre altres. Actualment, s'han acabat els treballs a la zona de les Torres de Sanui i es continua cap al camí de l'Albi. D'aquesta manera, es manté la xarxa de camins i es vetlla per la seguretat. Aquesta segona fase es va adjudicar a l'empresa Contratas Ancar SL per 42.286,74 euros.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés