Publicado 20/10/2020 15:53CET

L'Ajuntament de Lleida enllesteix la primera fase de les obres de recuperació i millora del camí del Riu

Imatge d'un tram del Camí del Riu  en què ha actuat l'Ajuntament de Lleida, el 20 d'octubre del 2020. (Horitzontal)
Imatge d'un tram del Camí del Riu en què ha actuat l'Ajuntament de Lleida, el 20 d'octubre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per la Paeria de Lleida (ACN)

La Paeria informarà els Consells de Barris de Pardinyes, Balàfia i Ciutat Jardí de les pròximes fases del porta a porta

ACN

Lleida.-La Comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de l'Habitatge i la Transició Energètica de l'Ajuntament de Lleida ha informat aquest dimarts de la finalització de la primera fase de les obres de recuperació i millora del camí del Riu, una actuació que ha permès millorar dos trams que sumen 3,4 quilòmetres de longitud d'aquest sender i els seus accessos. Durant la reunió de la comissió també s'ha anunciat que es convocarà els Consells de Barris de Pardinyes, Balàfia i Ciutat Jardí-Vila Montcada per fer partícip al veïnat de les següents fases del desplegament de la recollida porta a porta de residus. A finals d'any està previst iniciar la campanya informativa prèvia a la implantació del porta a porta a Pardinyes i Balàfia.

Les actuacions de la primera fase de la recuperació del camí del Riu s'han centrat, per una banda, al nord, en la recuperació del camí en el tram comprès entre el pont de l'autovia A-2 i la finca de la Torre de la Mata, pel costat dret del riu, amb una longitud d'1,8 quilòmetres, segons ha explicat el tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte. Els treballs executats han estat l'adequació del camí existent per sobre de la mota de contenció del riu, amb esbrossades, podes d'arbrat i amb la recuperació d'un tram de 200 metres de bosc de ribera. A més, en aquest tram també s'han col·locat gabions que serviran com a bancs per contemplar i gaudir del riu.Per l'altra banda, s'ha actuat en el tram del sud del camí, al marge esquerre, en un tram d'1,6 quilòmetres, amb el condicionament del camí existent entre la ciutat i la passarel·la del Tòfol. S'hi han fet tasques de poda, esbrossades i l'adequació de la rampa al costat de la depuradora de Lleida per facilitar el pas. La millora del camí del Riu s'ha completat també amb actuacions per millorar la permeabilitat i l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o persones que circulen en bicicleta en els accessos a la Mitjana des del camí de Granyena i en el tram sud del camí del Riu. Abans hi havia una tanca que ara ha estat substituïda per pilones que són permeables al pas de ciclistes o persones amb mobilitat reduïda.La primera fase de les obres ha comptat amb un pressupost de 46.156,5 euros, que han estat finançats amb fons procedents del projecte europeu Interreg-Poctefa 'Turisme Transfonterer Fluvial Sostenible-Têt, Ter, Fluvià i Segre' per a la millora i promoció ecoturística del riu Segre.L'actuació d'aquesta primera fase es complementarà en el futur amb l'execució de la segona fase de les obres de millora del camí del Riu, que inclou la plantació de 50 arbres i 1.300 arbusts, la reposició de drenatges i el condicionament del camí i la millora de la senyalització en tota la seva extensió, des de l'A-2, fins a Butsènit. El pressupost d'aquesta segona fase és de 117.609,7 euros, també finançats pel projecte TTFS.Desplegament del porta a portaDurant la reunió de la comissió també s'ha anunciat la pròxima convocatòria dels Consells de Barris de Pardinyes, Balàfia i Ciutat Jardí-Vila Montcada per informar de les pròximes fases del desplegament del porta a porta. La Paeria preveu començar abans que acabi l'any la campanya informativa prèvia a la implantació d'aquest sistema de recollida de residus a Pardinyes i Balàfia.També s'ha explicat que es durà a terme una campanya de reducció de residus contra el malbaratament alimentari, en el marc de la setmana de prevenció de residus i una campanya de promoció de la recollida selectiva de vidre per donar suport a la recerca contra el càncer de mama.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés