Publicado 31/1/2019 20:39:43 +01:00CET

L'Ajuntament de les Borges Blanques diu que s'ha retirat el niu de l'església per protegir les persones i el patrimoni

Asseguren que la parrquia els va demanar ajuda perqu causava humitats i que hi havia risc que caigués perqu pesava 700 quilos

ACN

Borges Blanques.-L'Ajuntament de les Borges Blanques ha respost les crítiques dels ecologistes explicant que s'ha retirat el niu de cigonyes que hi havia a l'església a petició de la parrquia i amb l'autorització de la Generalitat. Fonts municipals han explicat a l'ACN que la parrquia va demanar ajuda a l'Ajuntament perqu el niu causava humitats i afectava el campanar. A més, segons els tcnics municipals, hi havia un "risc greu" per les persones ja que pesava 700 quilos i podia caure. El consistori lamenta la campanya de "desprestigi" que asseguren que el portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, fa de l'equip de govern, fonamentada en "mentides" i "fets trets de context".

"No anem en contra de les cigonyes sinó a protegir les persones i el patrimoni", expliquen des de l'Ajuntament. A més, destaquen que ja hi ha cigonyes al niu installat al cementiri per substituir el del campanar i que el canvi s'ha fet respectant que actualment no és poca de criana.