Publicado 13/3/2019 10:58:08 +01:00CET

L'Ajuntament de Foradada denuncia als Mossos les pintades aparegudes a la localitat en qu l'acusen de "racista"

El consistori qüestiona la capacitat del municipi per absorbir una quarantena de MENA per assegura que "mai s'hi han oposat"

ACN

Foradada.-L'Ajuntament de Foradada (Noguera) ha denunciat davant els Mossos d'Esquadra les diverses pintades aparegudes aquesta setmana a la localitat en qu s'acusa el consistori de "racista". Les pintades han aparegut després que des del consistori s'expressessin dubtes sobre la capacitat d'un municipi petit com Foradada de poder acollir prop d'una quarantena de menors estrangers no acompanyats (MENA) a la casa de colnies de Salgar, que s'habilit com a centre d'acolliment. Actualment aquests menors es troben en un altre allotjament de Vilanova de Mei (Noguera), que no pot acollir-los durant la Setmana Santa i l'estiu. L'alcaldessa Maricel Segú ha deixat clar que des del consistori "mai ens hem oposat que nois puguin venir al municipi, ja siguin MENA o no" i posa en qüestió la capacitat del municipi i el fet de poder-los oferir els serveis necessaris.

L'alcaldessa ha explicat que va convocar dijous passat una reunió amb els vens per informar-los i analitzar la situació durant la qual "el poble no es va manifestar en contra dels MENA en cap moment ni va sentir cap afirmació de caire racista", ha expressat Maricel Segú.L'alcaldessa ha explicat que va manifestar la seva "preocupació" ja que posa en dubte la capacitat del municipi, en el qual "dormen entre noranta i un centenar de persones", per poder acollir aquests joves. Segú considera que els cinc nuclis que integren el municipi no disposen dels serveis necessaris per poder oferir-los inserció laboral, social i educativa. D'altra banda, ha manifestat que el consistori "no ha posat cap trava" a l'ampliació de la casa de colnies de Salgar, ja que "no depn de l'Ajuntament concedir la llicncia d'activitat". Des de la Generalitat s'est tramitant que l'allotjament pugui acollir fins a una cinquantena de menors, ja que actualment només té autorització per encabir-ne 39. Segú considera que es tracta d'una casa "vella" i que no es compleixen els requisits per poder-ne ampliar la capacitat. La previsió és que puguin installar-se a la casa de colnies de Salgar prop d'una quarantena de MENA ja a finals d'aquest mes. Pel que fa a les pintades aparegudes, Marciel Segú les ha criticades i considera que "hi ha una línia vermella que s'est traspassant".

el més llegit

 1. 1

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 2. 2

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 3. 3

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 4. 4

  Coronavirus.- Barcelona, la seva àrea metropolitana i Lleida passen a fase 2 de desconfinament

 5. 5

  Plasticband assessora més de 200 empreses per transportar productes amb seguretat