Publicado 25/4/2019 16:52:09 +02:00CET

L'Ajuntament estudia multar o denunciar un gran inversor per no aplicar la llei 24/2015 en una finca del Raval

Un grup israeli que ha comprat diversos blocs va iniciar obres sense permís per fer fora vens de renda antiga o que no poden pagar els alts lloguers

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona estudia la possibilitat de sancionar amb una multa de fins a 90.000 euros o demandar al jutjat contenciós-administratiu un gran grup inversor israeli que no vol aplicar la llei 24\/2015 d'emergncia habitacional en una finca del barri del Raval on hi ha diverses famílies amb dificultats. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha considerat un "error" que el jutjat que ha ordenat el desnonament d'una família no hagi aturat el procés per tal d'aplicar de la manera més garantista possible aquesta llei, plenament vigent des del febrer, davant la negativa del propietari d'oferir un lloguer social a la família afectada. Per aix ha demanat unitat d'acció a totes les administracions públiques i a la justícia. "És clau que totes les institucions, inclosos els jutjats, ens alineem per complir totes lleis, igual que la Llei d'Arrendaments Urbans", ha dit.

El desnonament de la parella estava previst per aquest dijous al matí, per l'acció venal l'ha acabat impedint. No obstant aix, Pin lamenta que si no fos pels vens, encara que es guanyés el recurs posteriorment, la família ja seria fora de casa seva. Al bloc hi ha un pis buit, un ocupat, un de renda antiga i quatre pisos més amb dues famílies a qui se'ls acaba el contracte i dues més a qui fan fora perqu no poden pagar el lloguer per que són, legalment, deutors de bona fe.Segons Pin, aquest grup israeli ha comprat diversos blocs al Raval i sempre actua de la mateixa manera. Els buida i els reforma per revendre'ls o augmentar els lloguers. A més, en aquest cas, el consistori va haver d'aturar tres cops les obres que feia el propietari perqu només havia demanat permís d'obres menors, mentre que en realitat eren obres majors que "feien la vida impossible" als vens.La regidora ha explicat que l'ajuntament far tot el possible per crear jurisprudncia en casos similars.