Publicado 9/3/2019 8:03:57 +01:00CET

LAjuntament de Barcelona interposa dues denúncies contra el bus dHazte Oír

Les multes per vulneració de les ordenances de civisme i publicitat que vulneri la dignitat de les dones podrien superar els 60.000 euros en total

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha interposat dues denúncies contra l'autobús antifeminista d'Hazte Oír, que va passejar dilluns passat per la capital catalana amb el missatge 'No és violncia de gnere, és violncia domstica; les lleis de gnere discriminen l'home' i una imatge de Hitler amb el lema '#stop feminazis'. Una és per lordenana de Paisatge Urb que es basa en la regulació de la publicitat dinmica a Catalunya per difusió de missatges publicitaris que atemptin contra la dignitat de les persones, especialment en all que fa referncia a la infncia, la joventut, la dona i els sectors socials més marginats. La quantia mxima daquest tipus de multa, considerada infracció molt greu, és de 60.000 euros. L'altra denúncia és per lordenana de mesures per fomentar i garantir la convivncia ciutadana, en lapartat datemptat contra la dignitat de les persones, amb una quantia de 1.125 euros.

En declaracions a l'ACN el tinent d'alcaldia de Barcelona Jaume Asens ha explicat que aquest autobús "no és benvingut, perqu és un instrument al servei de l'odi i dels missatges que atempten contra la dignitat de les dones i el feminisme".Dilluns al migdia, un grup de joves d'Arran van aturar l'autobús a la part alta de la Diagonal, i li van llenar pintura lila, a més d'arrencar part dels vinils. Per els Mossos d'Esquadra van aturar l'acció. Després de la denúncia de la fiscalia, el jutjat de gurdia va decidir no immobilitzar l'autobús, que va poder seguir per la ciutat una estona més escortat pels Mossos, fins que va marxar cap a Valncia, on també va ser multat per motius similars als de Barcelona.Així mateix, en el marc del procediment sancionador, lAjuntament ha adoptat mesures cautelars per garantir que el bus sigui immobilitzat i retirat en cas que torni a circular per Barcelona per incórrer en les infraccions per les quals ha estat denunciat.Asens ha volgut ser "prudent" amb la decisió del jutge de gurdia, perqu no ha llegit la interlocutria, per ha dit que en aquest cas estan més d'acord amb la fiscalia. En tot cas, ha dit que l'Ajuntament ha seguit la via administrativa, que és la seva competncia, i per aix intentaran utilitzar-la també si l'autobús torna a venir a Barcelona. "No volem que torni a passar", ha concls.