Publicado 21/10/2020 14:13CET

L'Ajuntament de Barcelona incrementa fins als 5,3 MEUR la partida per impulsar el talent de la ciutat

Agents econòmics i socials s'alineen amb el consistori per impulsar el potencial de la ciutat

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona destinarà 5,3 MEUR a l'impuls del talent de la ciutat. El primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha remarcat que la partida s'ha ampliat tenint en compte les actuals necessitats del mercat de treball, ja que a principis d'any era de 3,5 MEUR. L'Ajuntament s'ha reunit de manera presencial i virtual aquest dimecres amb una trentena d'organismes –agents econòmics, socials, entitats del tercer sector i el teixit econòmic i unviersitari- per abordar els reptes de la ciutat ena quest àmbit i impulsar la mesura de govern Talent, que inclou una col·laboració públicoprivada per la competitivitat del talent com a capital de la ciutat.

Collboni ha destacat que la suma d'esforços "és el camí per multiplicar els efectes de les polítiques municipals i avançar en la construcció d'un ecosistema diversificat". El tinent ha fet especial èmfasi a l'economia del coneixement i a la fortalesa de l'economia d'una ciutat "que, ara més que mai, rau en les persones". Ha apuntat que "cal eradicar la bretxa digital i permetre el desenvolupament de capacitació tecnològica inclusiva, reduint els desequilibris, per tal de fer créixer el capital humà de la ciutat". Aquesta mesura de govern forma part de les accions de reactivació del Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (CECORE) i està dissenyada com a estratègia d’enfortiment i sortida de la crisi global, amb el talent com a eix principal. Entre d'altres inclou projectes com el de Vida Professional, per acompanyar les persones en les seves vocacions, l’impuls a les vocacions científico-tecnològiques, o el creixement de l’escola pública especialitzada IT Academy, que formarà 3.000 programadors web en els propers cinc anys.En l’àmbit públic-privat, inclou l’impuls de B&Partners, creat amb Barcelona Global, per afavorir les inversions a la ciutat, esdeveniments de marca de ciutat com les que aquesta setmana mou la Barcelona International Welcome; l’aposta per la formació professional de la Fundació BCN FP, o el conveni signat entre Mobile World Capital i Barcelona Activa, a través de Barcelona Digital Talent, per reforçar el talent digital i promocionar la competitivitat de les empreses.Entre els participants a la sessió hi havia, els rectors de les universitats UB, UAB, UPF i UPC; i institucions com 22@Network, Associació 50a50, Barcelona Global, Barcelona Graduate School of Economics, BCU, Cambra de Comerç de Barcelona, CCOO, UGT, Cercle de Dones de Negocis i Foment del Treball, entre d'altres. Tots ells han coincidit en posar en agenda l’impuls de les polítiques de talent més enllà de l’àmbit educatiu i la necessitat de treballar en la projecció i la potenciació del talent a la ciutat des de múltiples vessants.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés