Publicado 18/11/2019 19:31:06 +01:00CET

L'Ajuntament de Barcelona constitueix la Taula Plàstic Zero amb agents econòmics i socials de la ciutat

És una de les mesures del consistori per lluitar contra l'emergència climàtica i impulsarà projectes per reduir aquest element contaminant

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha constituït aquest dilluns la Taula Plàstic Zero amb una cinquantena d'empreses, entitats ambientals, de consum, de l'àmbit del comerç i agents socials i econòmics. L'ens neix amb l'objectiu de reduir "de forma efectiva" els elements de plàstic d'un sol ús a la ciutat, mentre no es defineix la Llei de Residus de Catalunya que haurà d'establir un nou marc normatiu i accions concretes arreu del territori, segons s'indica des del consistori. Es tracta d'una de les mesures per lluitar contra l'emergència climàtica que impulsa el govern municipal encapçalat per Ada Colau. La Taula treballarà en el marc de l'estratègia Residu Zero i de la declaració d'Emergència Climàtica, que es farà el pròxim mes de gener.

Una de les primeres mesures que es desplegaran és l'obligació d'utilitzar gots retornables a totes les activitats que requereixin concessió municipal. El consistori recorda que aquesta mesura ja s'ha aplicat en diversos equipaments i espais de festa, i subratlla que, durant el 2018, ha suposat reduir un milió de gots de plàstic d'un sol ús a la ciutat.PlàsTICSD'altra banda, amb l'objectiu de potenciar la conscienciació del problema entre la societat, el consistori ha iniciat la campanya PlàsTICS, per posar el focus comunicatiu, precisament, en els plàstics d'un sol ús.Des de l'Ajuntament es recorda que la regió del Mediterrani és la quarta productora de plàstic del món i que genera 24 milions de residus plàstics cada any. A més, afirma que el plàstic equivalent a 33.800 ampolles d'aigua es llença al mar cada minut.La campanya serà visible amb quatre escultures monumentals fetes a partir dels residus de plàstic d'un sol ús més quotidians, les ampolles d'aigua, les bosses de plàstic, la canyeta per beure i els coberts de plàstic.