Publicado 29/03/2019 14:49

L'Ajuntament de Barcelona cataloga l'alzina bicentenria del carrer Encarnació com a arbre d'inters local

El consistori podr dictaminar la retirada de la llicncia d'obres que afectava a les casetes

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la catalogació com a arbre d'inters local l'alzina bicentenria de l'interior del jardí de les casetes del carrer Encarnació, al barri de Grcia, després que un informe de la direcció de Conservació d'Espais Verds hagi dictaminat que és l'alzina amb un dimetre més gran de les registrades en trama urbana de la ciutat. Amb aquesta catalogació, l'Ajuntament podr dictaminar definitivament la retirada de la llicncia d'obres que afectava a les casetes, que fins ara estava retirada de forma cautelar. Segons l'informe, l'alzina fa 22 metres d'alada, la capada té 22 metres de dimetre i té un perímetre de tronc de 3,5 metres.

Així, l'informe restableix que l'alzina és l'arbre representant de la vegetació clímax de la zona urbana de Barcelona i que l'alzinar és un tipus de vegetació en regressió en tot l'mbit mediterrani, actualment amenaat per la creixent urbanització turística. Segons la darrera actualització de l'inventari d'arbrat de la ciutat de Barcelona, hi ha 4.053 alzines, 255 de les quals tenen més d'1,1 metres de volta de caní. D'aquestes, pocs exemplars superen els tres mestres de dimetre.La singularitat de l'alzina del carrer Encarnació augmenta ja que es troba en un barri que destaca per la poca superfície d'espais verds i l'absncia d'arbres singulars. Est documentada des de fa com a mínim 200 anys, abans de l'existncia de la urbanització de les casetes que l'envolten. L'alzina es troba dins d'una finca on la propietat havia iniciat els trmits per a l'enderroc de les cases i posterior construcció d'una promoció d'habitatges. L'inici de l'expedient de catalogació va permetre dictar mesures cautelars per aturar les obres d'enderrocament de les dues edificacions de la finca i posteriorment retirar la llicncia d'obres. Aprovada aquesta catalogació, l'Ajuntament podr dictaminar definitivament la retirada de la llicncia d'obres. Parallelament a tot aquest procés, el districte de Grcia ha engegat els treballs per revisar el catleg de patrimoni de Grcia i protegir els que fins ara no tenen cap protecció, com per exemple les finques d'Encarnació.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés