L'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç compartiran un edifici d'oficines al 22@ a partir del 2022

Publicado 10/4/2019 17:06:56CET

El consistori ocuparà 13 de les 21 plantes de l'immoble, amb capacitat per a unes 1.000 persones

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de la ciutat compartiran un edifici d'oficines al 22@, a la zona de Diagonal-Poblenou, a partir de mitjans del 2022, quan s'espera que s'acabi la construcció. El protocol, que s'ha signat aquest dimecres per part del president de la cambra, Miquel Valls, i de la quarta tinent d'alcaldia, Janet Sanz, estableix que de les 21 plantes 13 seran per a l'ajuntament, que agruparà al nou immoble serveis municipals que actualment estan dispersats en diversos espais de lloguer. Així, el consistori assegura que es millorarà en termes d'estalvi de costos, de temps i de sostenibilitat, a banda de facilitar-hi l'accés tant per a treballadors com per a la ciutadania per "la bona connexió" del transport públic. L'ajuntament s'ha compromès a ocupar l'espai durant un mínim de 35 anys.

Per la seva banda, la Cambra ha aprovat la col·laboració per unanimitat al seu Ple del 31 de gener i s'ha compromès a construir un edifici "referent" per al sector empresarial i "emblemàtic" per a Barcelona. A més, la Cambra hi traslladarà la seva seu perquè, segons expliquen, sempre s'ha situat al centre del desenvolupament econòmic de la ciutat i creuen que el 22@ és una de les àrees "més dinàmiques" i el "cor productiu" de Barcelona. Actualment la seu de la Cambra de Comerç és a l'Avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia.A més, per tal de definir el projecte conjuntament i començar a fer-ne el seguiment l'Ajuntament i la Cambra han anunciat que constituiran una comissió conjunta per "col·laborar estretament".La superfície de l'edifici serà de 20.500m2 repartits en 21 plantes, amb també una zona subterrània d'arxiu per l'ajuntament, i l'immoble se situarà a l'illa delimitada pels carrers Pujades, Fluvià, Selva de Mar i l'avinguda Diagonal.El protocol que s'ha signat aquest dimecres culmina un projecte iniciat el 2005, que es va redefinir el 2010. El disseny de l'edifici és del Taller de Arquitectos Colaboradores SL, que va guanyar el concurs públic internacional.

Contador
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.