Publicado 28/1/2019 17:14:22CET

L'Ajuntament de Barcelona adjudica vuit baixos de Protecció Oficial a Ciutat Vella

Es persegueix dinamitzar els locals per combatre la gentrificació i el "monocultiu turístic"

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha adjudicat els primers vuit locals del programa Local Local del districte de Ciutat Vella. Aquesta programa s'inclou en el marc de la nova figura dels Baixos de Protecció Oficial que ha creat el consistori. Es tracta d'una iniciativa per dinamitzar locals municipals del territori que estaven buits. S'hi implantaran activitats per lluitar contra la gentrificació i el "monocultiu turístic". Els projectes guanyadors estan orientats a l'atenció a l'infrahabitatge, l'art i l'esport inclusius i la producció i el reciclatge. A més, també hi ha iniciatives que corresponen a projectes culturals, petita producció urbana, economia circular i coneixement i innovació, entre d'altres categories.

El consistori ha reformat els locals perquè tinguin les condicions necessàries per a la nova activitat i seran els adjudicataris els que els adequaran per a l'activitat específica.La nova figura dels Baixos de Protecció Oficial pretén protegir i promocionar els usos econòmics i comunitaris d'interès ciutadà. Des de l'Ajuntament s'indica que la iniciativa busca promoure una economia plural, diversa i sòlida a Ciutat Vella que posi al centre les necessitats de les persones.Els lloguers d'aquests espais seran assequibles i sempre estaran per sota del preu de mercat. Es parteix d'un preu de vuit euros per metre quadrat el primer any, nou el segon i deu el tercer. A partir d'aquell moment, els preus s'actualitzaran segons l'IPC. En funció del projecte, les cessions es faran per un màxim de 5 o de 7 anys.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.