Publicado 25/07/2019 21:00CET

L'Ajuntament de Banyeres del Peneds signa la compra del terreny on hi ha soterrat un gran poblat iber

ACN

Banyeres del Peneds.-LAjuntament de Banyeres del Peneds ha signat la compra del terreny on hi ha soterrat un gran poblat iber, tancant així un llarg perible de negociacions amb els propietaris, les quals han durat més dun any. Lacord estableix que el consistori pagar als propietaris de la finca 40.000 euros aquest any i 40.000 euros més durant el 2020. La superfície total del terreny és de més de 24.300 metres quadrats, i estan classificats com a Bé Cultural dInters Nacional (BCIN) arran de la descoberta feta per la Universitat de Barcelona, que va constatar lexistncia al subsol de la major ciutadella ibrica mai abans trobada a Catalunya. Els investigadors apunten que el poblat hauria quedat abandonat lany 200 abans de Crist.

Amb la compra dels terrenys, els investigadors podran comenar lexcavació per completar lestudi fets fins ara amb georadar. El projecte arqueolgic, liderat per la Universitat de Barcelona, porta per títol El canvi sociocultural a la Cessetnia oriental durant la Protohistria i l'poca romano-republicana i est definit per al període 2018-2021. Amb laccés al terreny del nucli de Les Masies de Sant Miquel, lAjuntament de Banyeres confia millorar el coneixement histric de la zona i habilitar el jaciment per a visites. La venda es va signar dimecres i aquest dijous el govern nha donat compte al ple municipal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés