Publicado 08/02/2019 11:21CET

L'aigua del Ter derivada cap a Barcelona registra el seu mínim histric durant el 2018

El descens es deu a un major aprofitament del Llobregat i a l'aplicació de la nova combinació de producció d'aigua

ACN

Barcelona.-L'aigua del riu Ter derivada cap a l'rea de Barcelona va registrar el seu mínim histric durant el 2018, segons dades de l'Agncia Catalana de l'Aigua (ACA). Es van transvasar fins a la potabilitzadora del Ter a Cardona 135,2 hectmetres cúbics, 15 menys que durant el 2017 i molt menys que els volums aportats el 2005 i el 2007, amb 213 i 203 hectmetres, respectivament. El descens es deu a un major aprofitament dels recursos de la conca del Llobregat en un any amb moltes pluges, especialment a les capaleres del riu. Es van intensificar els cabals captats al Llobregat i també la producció d'aigua dessalinitzada, disminuint així la que arriba del Ter.

En el marc de la Taula del Ter s'han assolit diversos compromisos per mantenir els cabals acordats en situació de normalitat i també de prealerta de sequera. Així, s'han implantat noves directrius d'explotació de les diverses fonts d'aigua, s'ha fet un primer avantprojecte per ampliar la dessaladora de la Tordera, s'ha acabat la redacció de l'avantprojecte per rehabilitar la potabilitzadora del Ter, s'ha concls l'estudi per ampliar la d'Abrera, i a la potabilitzadora de Sant Joan Despí s'estan fent obres de separació de les dues línies de tractament. En les darreres setmanes també sha signat un acord entre lACA i la Junta Central d'Usuaris del Baix Ter per millorar la gestió i lestat de laqüífer.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés