La partida, la vuitena que es retira del mercat, s'hauria distribut a Catalunya i Litunia
ACN
Gurb.-L'Agncia Espanyola de Seguretat Alimentria i Nutrició (AESAN) ha ordenat retirar del mercat un altre lot de fuet produt per l'empresa Embutidos Sol, elaborats a Gurb, per la presncia de salmonella. El lot, distribut a Catalunya i Litunia, s'est retirant dels canals de comercialització. Recomanen a les persones que en tinguin al seu domicili que s'abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt on els van adquirir. Segons assenyala l'AESAN, el lot, identificat com 20\/29-04, s'ha comercialitzat amb les marques Cabanes, Embutidos Sol, La Granja, Calet, Sol i Masó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d'Or, Tapas Pape, Julian Mairal i Reketukas.
Amb aquest ja són vuit els lots de fuets elaborats per Embutidos Sol afectats per la salmonella. Concretament es tracten dels lots 20\/22-03, 20\/26-02, 20\/26-03 i 20\/27-01, 20\/22-02, 20\/08-01, 20\/08-02 i 20\/29-04. Els lots en qüestió s'han distribut majoritriament a Frana on es va detectar un brot de 18 persones afectades-, per també a Litunia, Blgica, Andorra, Catalunya, l'Aragó, Andalusia, les illes Canries, Cantbria i Madrid.La presncia de salmonella en els aliments pot suposar riscos per a la salut de les persones que els consumeixen, principalment diarrea i\/o vmits acompanyats de febre i mal de cap. Des de l'AESAN assenyalen que de moment no s'ha confirmat a l'estat espanyol cap cas associat amb aquesta alerta sanitria.