Publicat 14/10/2020 18:33

L'Agncia Espanyola de Seguretat Alimentria i Nutrició ordena la retirada de tots els lots d'Embutidos Sol

Salut ha obligat a aturar l'activitat d'elaboració de fuet i espetec de l'empresa de Gurb

ACN

Gurb.-L'Agncia Espanyola de Seguretat Alimentria i Nutrició (AESAN) ha ordenat retirar tots els lots de fuet i espetec produts per l'empresa Embutidos Sol per la presncia de salmonella. Tot i que, a hores d'ara, no s'ha confirmat cap cas a l'estat espanyol, l'AESAN ha pres la decisió preventivament després que l'Agncia de Salut Pública del Departament de Salut (ASPCAT) s'hagi decantat per aturar l'activitat d'elaboració de fuets i espetecs de l'empresa de Gurb (Osona) i retirar tots els productes a Catalunya.

Segons informa l'Agncia de Salut Pública, la retirada del mercat afecta a tots els productes de fuet i espetec elaborats per Embutidos Sola, de qualsevol lot, format i presentació. En aquest sentit, afegeixen, les autoritats sanitries de control alimentari de l'ASPCAT comprovaran la retirada dels productes en els establiments catalans implicats. A nivell espanyol s'ha alertat a la resta d'oganismes a través del Sistema d'Intercanvi Rpid d'Informació (SCIRI). La retirada també afecta a altres marques comercials, elaborades per Embutidos Sol, com són Cabanes, La Granja, Calet, Sol i Masó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d'Or, Tapas Pape, Julian Mairal i Reketukas.Des de l'ASPCAT també demanen a les persones que en tinguin al seu domicili que s'abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt on els van adquirir.La retirada de tots els lots arriba després que, primer per decisió de l'AESAN, per després per voluntat prpia de l'empresa, s'hagin tret del mercat prop d'una quarantena de lots. S'havien distribut majoritriament a Frana on es va detectar un brot de 18 persones afectades-, per també a Litunia, Blgica, Andorra, Catalunya, l'Aragó, Andalusia, les illes Canries, Cantbria i Madrid.