Publicado 22/1/2019 12:24:10 +01:00CET

L'acusació d'Aspa diu que la malaltia de l'acusat és ''inexistent'' i era ''perfectament conscient'' del que feia

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La Federació de Catalana de Caadors vol una condemna per doble assassinat per demostrar el 'compromís' del collectiu amb les famílies i els Agents Rurals

ACN

Lleida.-L'advocat de l'acusació particular de les famílies en el cas del doble crim d'Aspa (Segri), Pau Simarro, espera acreditar durant la segona i tercera jornada del judici que la malaltia psicolgica sobrevinguda que la defensa de Ismael Rodríguez diu que pateix 'és inexistent'. Simarro assegura que aquest argument 'est més que desbancat' i que en el moment que va matar els dos Agents Rurals era 'perfectament conscient' del que feia. L'advocat que representa la Federació Catalana de Caa, Santiago Ballester, ha dit que demana que es qualifiquin els fets com un assassinat doble perqu es donen 'totes les circumstncies' i el collectiu de caadors vol fer veure així el 'compromís' amb les famílies i els Agents Rurals.

Aquestes són algunes de les consideracions que han fet els lletrats que participen en el judici contra el caador confés que va matar dos Agents Rurals a Aspa el gener de 2017, Ismael Rodríguez. Han parlat abans d'entrar a l'Audincia de Lleida per comenar la segona sessió del judici que ahir dilluns va arrencar amb la declaració de l'acusat i també els Mossos d'Esquadra. Simarro espera demostrar amb informes pericials que l'argument que sosté la defensa que Rodríguez no recorda el que va fer perqu pateix una epilpsia atenuada no diagnosticada 'és inexistent'. El lletrat assegura que l'acusat no té cap dificultat mental ni psicolgica i que és una persona perfectament conscient del que feia. Aquest dimarts declaren els caadors que acompanyaven l'acusat el dia dels fets i hauran d'aclarir perqu van tardar prop de 40 minuts des del moment en qu Rodríguez va matar els Agents Rurals fins que es va trucar al 112 per avisar de que havia passat.

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Pere Aragonès a Pedro Sánchez: "A ERC no ens tindrà el costat, ens tindrà de cara"

 4. 4

  Coronavirus.- Promotors musicals catalans estimen pèrdues de 110 milions d'euros

 5. 5

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"