Publicado 11/9/2019 23:00:50 +02:00CET

L'acte institucional de la Diada ret homenatge als presos independentistes i exiliats i reivindica la resistència col·lectiva

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La plaça Sant Jaume acull l'espectacle 'Tornarem' que ha tingut com a protagonistes l'exili i les migracions

ACN

Barcelona.-L'acte institucional de la Diada de l'Onze de Setembre ha servit com a homenatge als presos independentistes i exiliats i ha reivindicat episodis resistència col·lectiva com la vaga de la Canadenca. La plaça Sant Jaume ha acollit l'espectacle 'Tornarem', creat i dirigit per Lluís Danés, que també ha tingut com a protagonistes l'exili republicà i les migracions. Amb la direcció musical de Xavi Lloses, ha fet referència als conceptes de retorn, llibertat, pau i justícia amb un escenari ple de maletes blanques. A més de recordar les paraules de Joan Brossa i les vivències de Neus Català, a l'escenari s'han escoltat textos dels polítics independentistes a la presó i dels dirigents sobiranistes a l'estranger, unes paraules a les quals la plaça ha respost amb crits de 'Llibertat'.

L'acte finalment s'ha pogut celebrar aquest dimecres un dia després del què estava previst. El Govern va decidir ajornar l'espectacle de dimarts a la nit davant la previsió de pluges intenses a Barcelona.