Publicado 24/7/2019 11:46:50 +02:00CET

L’ACA, Granollers, les Franqueses i Canovelles arriben a un acord per preservar el Congost

Controlar les espècies invasores, gestionar la ribera per reduir el risc d’inundació i plantar vegetació pròpia són algues de les mesures del pacte

ACN

Granollers.-L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els ajuntaments de Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles han signat un conveni de custòdia fluvial del Congost que es desplegarà en més de 106 hectàrees del riu al seu pas per aquests municipis del Vallès Oriental. L’objectiu és garantir la protecció de l’ecosistema aquàtic, a través del control de la proliferació d’espècies invasores, la preservació dels refugis per a la fauna, la renaturalització, la gestió de la vegetació de ribera per reduir riscos d’inundabilitat, i la plantació d’espècies de ribera pròpies de la conca del Besòs, entre d’altres. Les mesures es desplegaran entre la depuradora de la Garriga fins la confluència amb la riera de Carbonell, i en el tram que arriba fins la confluència amb el riu Mogent.

Un altre dels objectius de l’acord presentat aquest dimecres, destaca l’ACA, és l’assoliment dels objectius i accions previstes en el projecte Life Alnus de preservació de les vernedes, iniciat el juny de 2018. Les accions referents en aquest apartat són l’eliminació d’espècies vegetals invasores, la millora hidromorfològica de la llera mitjançant l’eliminació d’estructures transversals, i la recuperació de l’hàbitat de la verneda, entre d’altres.