Publicado 3/4/2019 18:07:48 +02:00CET

L'ACA demana a l'Ajuntament de Lleida informació sobre la tramitació d'expedients d'abocaments a la ciutat

La Crida-CUP va instar aquest organisme a actuar d'ofici davant els "incompliments" de determinades empreses i la "inacció" de la Paeria

ACN

Lleida.-L'Agncia Catalana de l'Aigua (ACA) ha sollicitat informació a l'Ajuntament de Lleida en relació amb la tramitació dels expedients sobre abocaments "irregulars" al sistema de sanejament de la ciutat, segons ha informat la Crida per Lleida-CUP. En concret, vol conixer l'estat de tramitació d'aquests expedients i les actuacions dutes a terme per la Paeria al respecte, així com les mesures previstes per evitar futurs abocament no autoritzats a la capital del Segri. La petició de l'ACA arriba després de la sollicitud registrada fa unes setmanes pel grup municipal de la Crida-CUP en qu instava aquest organisme a actuar d'ofici davant els "incompliments" en els abocaments a la xarxa de clavegueram per part de determinades empreses i la "inacció" de la Paeria pel fet de no haver imposat cap sanció.

Segons la Crida per Lleida-CUP, "de les 27 inspeccions dutes a terme el 2017 per part de la Paeria, en sis s'havien superat els límits establerts" per d'ordenana d'abocament a la xarxa de clavegueram i, en algun cas, "fins a tres cops", fet que "suposava una infracció". A més, "en altres quatre casos s'havia detectat que alguns establiments estaven abocant a xarxa de clavegueram sense el corresponent permís, cosa que suposa una infracció greu", segons el grup municipal. La Crida-CUP critica que "la Paeria no hagi imposat cap sanció" i, per aix, va decidir recórrer a l'ACA perqu actués d'ofici.La formació ha tornat a denunciar "que casos com aquests demostren que la Paeria no té control sobre els serveis públics privatitzats" i, en aquest sentit, en demana la seva remunicipalització.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 4. 4

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 5. 5

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus