Publicado 31/7/2019 13:45:55 +02:00CET

JxCat demana a Colau que no recorri l'anul·lació de l'obligació als hotels de reduir el 20% de places si fan obres majors

Artadi celebra que el TSJC hagi tombat "un dels articles més polèmics, irracionals i injustos del PEUAT"

ACN

Barcelona.-La portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya (JxCat) a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha celebrat aquest dimecres que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tombat l'article del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) que obliga els hotels a perdre un 20% de les seves places si fan obres majors. Segons Artadi, aquest és "un dels articles més polèmics, irracionals i injustos" del pla. Per això, ha demanat al govern municipal que lidera Ada Colau que no presenti recurs i que negociï amb el sector i els grups polítics. Artadi considrea que era un "gran error" desincentivar la rehabilitació dels hotels perquè allunya la ciutat del turisme sostenible i de qualitat.

La portaveu municipal de JxCat ha recordat que la seva formació va ser "molt crítica" amb aquest punt del PEUAT "tant en l'anterior mandat com durant tota la campanya electoral". Per Artadi, "no té cap sentit, ni a nivell econòmic, ni a nivell racional, ni a nivell de la projecció turística de la ciutat" que una rehabilitació suposi perdre "dues de cada deu habitacions". En aquest sentit, ha reclamat apostar "per un parc hoteler cada cop millor, que ha d'apostar per un turisme de qualitat".Artadi ha afegit que "té sentit" buscar un "decreixement turístic", que hi hagi "regulació, limitacions", però no "generar desincentius a que la qualitat del turisme segueixi augmentant". A més, creu que era una mesura "clarament il·legal", ja que la Llei d'Urbanisme de Catalunya "no posa cap restricció a la rehabilitació". "Necessitem que la seguretat jurídica, els criteris tècnics i el rigor tornin a aquest Ajuntament", ha reblat.A més, ha advertit que, si el govern municipal presenta recurs, "segura que l'acabaran perdent" i això "només demostraria el manteniment d'una posició ideològica per intentar que es faci un decreixement turístic que no serà real".