Publicado 28/10/2019 18:42:51 +01:00CET

JxCat demana a Colau mètodes "més fiables" per comptar manifestants

El partit recorda que diferents col·lectius han denunciat rebaixes en les mobilitzacions independentistes i augments en les unionistes

ACN

Barcelona.-Junts per Catalunya (JxCat) ha demanat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mètodes "més fiables" per comptar manifestants. Amb motiu de la "polèmica" que ha provocat el recompte de 350.000 assistents a la crida independentista de dissabte al carrer Marina, i de 80.000 per a la "d'espanyolistes" l'endemà, en paraules del portaveu de la formació a l'Ajuntament, Jordi Martí, JxCat vol saber si s'ha canviat la manera de comptar amb el nou executiu municipal i si s'ha previst alguna modificació en el sistema. A parer del portaveu del grup sobiranista, és un fet "greu" que el govern municipal faci públiques xifres "que podrien estar molt per sota de les xifres reals, tal com ha fet el tinent d'Alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle".

En aquest sentit, Martí ha recordat que "diferents col·lectius i especialistes" ja havien denunciant en el mandat anterior rebaixes en mobilitzacions independentistes i augments a les unionistes.Martí ha advertit que l'Ajuntament "no pot donar la imatge d'una administració que és incapaç de donar xifres reals d'assistents a manifestacions que reuneixen centenars de milers de persones". Per això el grup ha demanat conèixer "amb exactitud" els sistemes que s'utilitzen i si el govern municipal té previst incorporar nous sistemes i mètodes "més fiables" de recompte d'assistents, ha insistit Martí.