Publicado 22/10/2019 16:40CET

El jutjat subhastar els edificis Monturiol i H2O del Parc Científic i Tecnolgic de la UdG aquest divendres

Si ningú presenta cap oferta, tornaran a mans de la Universitat de Girona

ACN

Girona.-El Jutjat Mercantil de Girona ha convocat la subhasta pels edificis Narcís Monturiol i H2O del Parc Científic i Tecnolgic de la Universitat de Girona (UdG) aquest divendres 25 d'octubre. El preu de sortida ser de 3,5 milions d'euros per la totalitat de l'edifici Monturiol i 2 milions d'euros pel 66% de l'H20 (el 44% restant és propietat de la UdG). La subhasta dels edificis representa la part final del concurs de creditors que va presentar la fundació privada del parc el gener de 2015, a causa del deute que acumulava l'equipament. El jutge ja va eximir de responsabilitats als responsables de la fundació i va reconixer que el concurs de creditors va ser per "una causa fortuta.

Aquest divendres a les 12 del migdia es procedir a la subhasta entre tots aquells que hagin presentat una oferta dins d'un sobre tancat. En el cas en qu ningú presenti cap oferta i es declari deserta, els dos edificis tornaran a ser propietat de la universitat en les mateixes condicions que quan va cedir els drets de superfície a la fundació.Aquesta subhasta arriba desprs que shagin superat les anteriors fases de la liquidació, que preveien la venda dels actius (les unitats productives, els edificis propietat de la Fundació del Parc) bé en un sol lot, en diversos lots, o per separat.El Parc Científic i Tecnolgic de la UdG compta amb 6 edificis que presenten ocupacions quasi completes, acull fins a 36 grups i unitats de recerca (entre ells lInstitut Catal de Recerca de lAigua, el centre tecnolgic EURECAT, 5 grups TECNIO de la UdG, els Serveis Tcnics de Recerca de la UdG, i altres grups de recerca), i més de 130 empreses, que van des d'start-ups, fins a grans empreses, com ara Hewlett Packard, Hipra o Som Energia. Entre tots aquests agents, cada dia treballen al Parc UdG cap a 1700 persones.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés