Publicado 04/11/2019 15:23CET

El Jutjat admet a trmit el recurs dels ecologistes per aturar la construcció de 52 habitatges a Sa Riera de Begur

La Plataforma SOS Costa Brava denuncia un "elevat" impacte ambiental i "nombroses irregularitats" en la tramitació

ACN

Begur.-El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha adms a trmit el recurs contenciós administratiu presentat per Ecologistes en Acció de Catalunya i SOS Aiguafreda - Salvem Begur (adherides a la Plataforma SOS Costa Brava), contra la urbanització del sector Van de Walle Residencial, així com la seva classificació com a sl urb. El projecte preveu la construcció de 52 habitatges i 78 aparcaments als terrenys d'Stoneweg a tocar de la platja de Sa Riera de Begur (Baix Empord). El gener passat, els ecologistes van presentar una denúncia urbanística a l'Ajuntament pels "elevats impactes i les nombroses irregularitats detectades" en la tramitació per el consistori la va desestimar. Seguidament, van decidir portar el cas als jutjats.

El recurs que el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha adms a trmit impugna les obres durbanització i dedificació que sestan executant a tocar de la platja de Sa Riera a Begur (Baix Empord), on lAjuntament ha autoritzat construir-hi dos blocs dhabitatges plurifamiliars amb un total de 52 habitatges i 78 aparcaments. Les entitats ecologistes promotores del recurs, aplegades a la Plataforma SOS Cosa Brava, denuncien que els treballs ja han causat la "desforestació dunes tres hectrees de bosc i lextracció de milers de metres cúbics de terra". L'oposició dels ecologistes al projecte, anomenat Jardins de Sa Riera Living i promogut pel fons dinversió suís Stoneweg, va comenar amb una denúncia urbanística el gener d'aquest any. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Begur, per, la va desestimar el 2 de juliol i després es va decidir traslladar el cas a la justícia. El recurs contenciós interposat el passat 11 doctubre i que ha estat adms a trmit el 30 d'octubre, se centra en impugnar les dues llicncies dobres que permeten construir els 52 habitatges en dues fases. També simpugna indirectament el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Begur del 2003. I és que les entitats consideren que el pla va "classificar indegudament" uns terrenys de naturalesa forestal com a sl urb. Entre daltres aspectes rellevants, el recurs allega que les obres durbanització i edificació són "illegals" perqu s'incompleix la prohibició durbanitzar terrenys amb pendents superiors al 20% i es vulnera la prohibició dimplantar pantalles arquitectniques i acumulació de volums dins la franja litoral dels primers 500 metres. També es denuncia que no s'ha fet una avaluació ambiental ni emissió dinformes per part dorganismes públics. D'altra banda, les entitats també denuncien "irregularitats" per part de l'Ajuntament de Begur en la tramitació i resolució de la denúncia urbanística. Tres recursos admesos a trmit Amb aquest són tres els recursos contenciosos administratius que la plataforma de Begur ha portat davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona. Als casos de la Pedrera de sAntiga i del Xalet de Port des Pi, ara sha de sumar el cas dels Jardins de Sa Riera Living, situat a escassa distncia dels anteriors.Per Lydia Chaparro, membre dEcologistes en Acció i Salvem la Costa de Begur, el cas dels Jardins de Sa Riera és "possiblement el de major impacte ambiental que tenim actualment; la ferida a la muntanya és tant gran que, tot i que sabem que ser difícil guanyar aquest cas, farem tot el que estigui al nostre abast". Els ecologistes fan una crida a la ciutadania per rebre suport econmic i reclamen "canvis radicals" en les dinmiques territorials i urbanístiques perqu es respecti la conservació i gestió dels sistemes naturals i que ocupin un "lloc prioritari a l'agenda política"

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés