Publicado 9/1/2019 14:42:37 +01:00CET

Jutges de Barcelona admeten errors en la comunicació de les normes de repartiment dels jutjats d'instrucció

L'advocat que va recórrer l'adjudicació a Instrucció 13 del cas de l'1-O manté que les normes no són vlides perqu no van ser aprovades ni publicades pel TSJC

ACN

Barcelona.-Jutges de Barcelona admeten que la comunicació i la transparncia en les normes de repartiment de les causes als jutjats d'instrucció de la ciutat no s'ha fet correctament en les últimes setmanes i que la gestió interna té deficincies des de fa anys. Un advocat de la causa de l'1-O a Instrucció 13 va demanar al novembre les normes de repartiment i fins aquest dimarts no les va obtenir, i va impugnar l'adjudicació a aquest jutjat de la querella inicial, per la resposta del TSJC i el Deganat de Barcelona va ser confusa fins al vespre. Ramon Setó, el lletrat que va presentar un recurs de nullitat al jutjat i un de governatiu al Deganat, ha insistit aquest dimecres que les normes no són vlides perqu no es van aprovar ni publicar correctament per part de la Sala de Govern del TSJC.

Fonts judicials consultades per l'ACN admeten que la petició d'informació de l'advocat no es va gestionar bé i que ha posat en evidncia les mancances de gestió interna d'aquesta informació que hauria de ser pública, fiable, i fcil i rpidament accessible a través de la web del TSJC, dels collegis d'advocats i del Deganat si un lletrat ho demana. A més, també han reconegut errors en alguns dels documents que recollien les normes i les successives modificacions el 2010, 2014, 2015, 2016 i 2018. Aquests errors, inadvertits fins ara, van agreujar la sospita de l'advocat recorrent. En tot cas, les mateixes fonts refermen que l'atribució del cas de l'1-O al magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer es va fer seguint totes les normes aplicables el gener del 2017, ja que és impossible alterar-les informticament.Setó ha dit aquest dimarts a RAC1 que tot i la resposta del TSJC aclarint els dubtes, s'han evidenciat irregularitats. "La sollicitud de nullitat es basava en les normes de repartiment, per ara ens trobem que se'ns estan argumentant normes que no tenen el principi de validesa perqu no han estat publicades, no són efectives i la Sala de Govern no les ha validat", assegura Setó.