Publicado 22/03/2019 14:40CET

Un jutge condemna l'Ajuntament de Barcelona a retornar 3 MEUR a les constructores de Glries i a pagar-los 1 milió més

ACN

Barcelona.-Un jutge ha condemnat l'Ajuntament de Barcelona a retornar els 3 MEUR que havia retingut a la UTE constructora dels túnels de Glries en concepte de danys i perjudicis a BIMSA i a pagar 1 milió més per obres no pagades i per retards no imputables a la part adjudicatria, ha avanat 'La Vanguardia' i han confirmat fonts municipals. La societat municipal considera que hi ha hagut un retard en l'obra de 7,9 mesos imputables al contractista i aix dona motius per resoldre el contracte, per el jutge conclou que el retard imputable a la UTE és de 3,9 mesos. A més, no veu justificada la resolució del contracte per aquest retard i la declara improcedent. Tenint en compte aix, estableix que BIMSA ha de pagar uns 480.000 euros en concepte de dispeses indirectes derivades d'aquesta diferncia, així com 574.628 per sobrecostos no acreditats.

BIMSA estudia recórrer la sentncia per acreditar que els gairebé vuit mesos de retard són culpa del contractista i que aix és motiu per rescindir el contracte. Els demandants reclamaven uns 7 milions d'euros a la societat municipal.Fonts municipals han reivindicat que la sentncia rebutja les crítiques del contractista al projecte i desestima la seva pretensió d'imputar a BIMSA el motiu de resolució del contracte. L'Ajuntament va prendre aquesta decisió el 2017 tenint en compte els retards i l'elevada discrepncia econmica entre BIMSA i el contractista en relació al valor de les obres. El consistori subratlla que la resolució va permetre que es licitessin nous contractes i que l'obra "s'estigui fent segons les previsions temporals i econmiques fixades".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés