Publicado 19/06/2019 18:34CET

El jutge arxiva les denúncies per prevaricació que Smatsa va interposar contra membres de lanterior govern de Sabadell

La investigació es centrava en lexalcalde Serracant, tres exregidors, un assessor i tres tcnics municipals

ACN

Sabadell.-El jutge ha arxivat la causa per prevaricació oberta contra lex alcalde de Sabadell Maties Serracant, tres regidors, un assessor i tres tcnics municipals arran de les querelles presentades per Smatsa, la companyia encarregada de la neteja i gestió de residus. La investigació es remunta a lestiu del 2017, quan lempresa va denunciar que el govern municipal sestava excedint de les seves competncies en el moment que va desplegar diferents mesures per controlar lactivitat de lempresa. Alhora, Smatsa també va qüestionar les liquidacions dels anys 2014, 15 i 16. El jutge, per, ha considerat que les actuacions de Serracant i la resta de denunciats van ser legals perqu formen part de la funció fiscalitzadora del govern vers les adjudicacions públiques.

A la interlocutria, el jutge afirma que no es desprenen indicis de qu els querellats pretenguessin acordar, de manera no només no conforme a Dret, sinó manifestament illegal i injusta, resoldre unilateralment el contracte adjudicat a SMATSA i municipalitzar el servei. En aquest sentit, també assenyala que aquesta seria una decisió legítima que el consistori pot adoptar a través de loportú trmit legal i amb subjecció a all acordat i apunta que els motius de la denúncia no serien mai hbils per constituir un delicte de conspiració per prevaricar. A banda de Serracant, la causa afectava els regidors Albert Boada, Xavi Guerrero, Lluís Perarnau, lassessor Jordi Colomer i tres tcnics municipals. Larxiu és provisional i es pot recórrer.La Crida i ERC celebren la decisió del jutgeLa Crida per Sabadell ha destacat aquest dimecres que larxiu provisional de la causa refora la validesa de la feina feta per lanterior govern. Lamenaa i la coacció que ha exercit lempresa no ha impedit lacció política i administrativa de fiscalització i control que havia dexercir el govern municipal, han afegit, tot assegurant que Smatsa va presentar les denúncies amb nim de venjana perqu lexecutiu municipal havia va denunciat diverses irregularitats del servei. Al seu torn, el republic Xavier Guerrero ha afirmat que ha quedat en evidncia la mentida, la intoxicació i la manipulació que l'empresa va intentar amb el seu personal, amb els grups municipals i amb els vens de Sabadell, per protegir un contracte tacat per la corrupció del Cas Mercuri. Guerrero ha defensat que la funció de lanterior equip de govern era i és, com a servidors públics, la de fer complir sempre els contractes que té lAjuntament amb les diferents concessionries, i denunciar o sancionar quan no es compleix. Ho tornaríem a fer, ha concls.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés