Publicado 14/01/2019 16:00

El Juss dona a conixer els vins del Pallars al sector de la restauració i al comer especialitzat de la zona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El seminari 'Dilluns de vi' ofereix la possibilitat de visitar els cellers i degustar el seu producte

ACN

Isona i Conca Dell.-El seminari 'Dilluns de vi' és una iniciativa del programa 'Al teu gust, aliments del Pallars', que té com a objectiu acostar els restauradors i comeros especialitzats als cellers del Pallars. La voluntat és que els restaurants de la comarca incloguin, en un lloc destacat, a la seva carta de vins, els que s'elaboren a a la comarca. Alhora també es vol que coneguin qui hi ha al darrera del vi i el puguin recomanar amb coneixement de causa. Aquest dilluns s'ha realitzat la tercera sessió, d'un total de quatre, que van comenar al mes de novembre. Anna Ritz, regidora de promoció econmica de l'Ajuntament de Tremp, ha explicat que amb aquesta acció es pretén que el sector es conegui entre ell, fidelitzar clients i millorar les eines que restauradors i comeros tenen a l'hora d'explicar els vins.

Cada seminari planteja un recorregut pels diferents cellers del Pallars, als que se sumen també altres empreses com una de cervesa o una de licors. En aquesta tercera edició del seminari s'ha visitat el Celler Vidavins, el Celler Sauvella i el Castell d'Encús.El Pallars, i molt especialment la Conca de Tremp, ha estat histricament una terra de vins. La tradició es trunca amb l'arribada de la filloxera i amb la mecanització del camp. Al llarg del segle XX la vinya es va substituint per altres cultius i l'elaboració de vi gairebé desapareix.A inicis del segle XXI, per, i molt lligat al canvi climtic, aquest conreu es revitalitza i en només una dcada l'extensió de vinya es dobla.I no només a la Conca de Tremp, sinó també a altres indrets del Pallars. Avui aquest territori es troba en un moment d'ebullició vitivinícola, amb una explosió de petits cellers liderats per joves molt formats que han fet una aposta per la qualitat i pels dos elements que donen singularitat els vins del Pallars: la varietat trmica provocada per l'alada i per un terreny únic en termes geolgics i paleontolgics.La cultura del vi ha tornat al Pallars i es vol que es converteixi en el complement ideal per la reconeguda gastronomia pirinenca.Els Dilluns del Vi són uns seminaris prctics adreats a restauradors, comeros especialitzats i professionals del Pallars i comarques venes, per conixer aquests cellers i els seus protagonistes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés