Publicado 06/10/2020 10:57CET

Un jurat professional escollirà el projecte de la nova escola Paco Candel de l'Hospitalet

Haurà d'elegir entre les cinc propostes finalistes d'un total de 31 que es van presentar

ACN

Barcelona.-Un jurat format per arquitectes designats per l’Associació de Famílies d’Alumnes del centre, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet serà l’encarregat d’elegir el projecte de construcció de la nova Escola Paco Candel. Al concurs de projectes s’hi van presentar 31 propostes, de les quals han quedat finalistes i passen a la segona fase de selecció les cinc millor puntuades. Ara, el jurat examinarà aquestes propostes tècniques i atorgarà les puntuacions d’acord amb barems relacionats, entre d’altres, amb la qualitat funcional i arquitectònica, l’adaptació al programa educatiu de l’escola, els espais exteriors i els criteris saludables i de sostenibilitat, aspectes que representen el 95% de la valoració.

Posteriorment, el procediment continuarà amb la valoració de la proposta econòmica per part de l’òrgan de contractació municipal, que suposa el 5% restant en el procés d’avaluació dels projectes. Del resultat total de les dues valoracions, la tècnica i l’econòmica, sortirà la proposta guanyadora, a la qual l’Ajuntament adjudicarà la redacció del projecte de construcció de la nova escola. Arran de la nova llei estatal de contractes del sector públic i de la nova llei de l’arquitectura de Catalunya, aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de L’Hospitalet utilitza el sistema de jurat format per experts per a una adjudicació, en aquest cas la redacció del projecte bàsic i executiu del centre d’educació infantil i primària Paco Candel. El nou edifici, de dues plantes i amb una superfície total de 7.173 metres quadrats, s’aixecarà als mateixos terrenys que ocupen ara els mòduls provisionals al carrer de l’Aprestadora, al barri de Santa Eulàlia. Es tracta d’una obra que durà a terme l’Ajuntament i que ha de ser finançada per la Generalitat, segons l’acord marc de col·laboració signat per les dues administracions.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés