Publicado 11/4/2019 18:02:03 +02:00CET

La Junta Electoral prohibeix a la Paeria de Lleida la difusió d'un tríptic i una carta en considerar-los electoralistes

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Arran de dues denúncies de JxCat que alertaven de continguts amb 'allusions clares' a les 'fites' aconseguides pel govern municipal durant el mandat

ACN

Lleida.-La Junta Electoral de Zona de Lleida ha exigit aquest dimecres a la Paeria que aturi de forma "immediata" la distribució dels tríptics que porten per títol 'Ordenana de Paisatge. Lleida, que n'ets de bonica', a més de la retirada del document del web municipal, en considerar el seu contingut electoralista. De la mateixa manera, ha ordenat a l'Ajuntament de Lleida aturar la difusió d'una carta signada per l'alcalde Flix Larrosa, adreada als vens de la Bordeta sobre el projecte del bosc urb del barri, incls en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, aprovat inicialment. Ho ha fet després d'estimar dues denúncies interposades per Junts per Catalunya que alertaven de continguts amb 'allusions clares' a les 'fites' aconseguides pel govern municipal durant el mandat.

En les dues denúncies de JxCat s'argumenta que, tant la carta dirigida als vens de la Bordeta sobre el projecte del bosc urb com els tríptics sobre la nova ordenana municipal de Paisatge, atempten de forma clara contra els 'principis d'objectivitat i transparncia que han de presidir en tot moment els processos electorals', així com el principi d'igualtat entre els actors electorals. Així mateix, qualifiquen ambdós documents difosos per la Paeria 'd'electoralistes i partidistes' i que en cap cas són 'imprescindibles per la salvaguarda de l'inters públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics'. Cal recordar que aquest mateix dimarts la Junta Electoral de Zona de Lleida també va prohibir a la Paeria la difusió de la revista municipal del mes de mar.La Junta Electoral també prohibeix un acte convocat per divendres per l'Ajuntament de Torrelameu D'altra banda, la Junta Electoral de Zona de Balaguer ha prohibit a l'Ajuntament de Torrelameu (Noguera) la celebració de l'acte previst per aquest divendres 12 d'abril al vespre sota el lema 'Presentació del nou projecte per Torrelameu', convocat des del consistori, també per considerar-lo de caire electoralista. La decisió l'ha adoptat també arran d'un denúncia presentada des de Junts per Catalunya.