Publicado 23/5/2019 13:12:04 +02:00CET

La Junta Electoral envia a la fiscalia presumptes irregularitats al cens d'Ullastret i Ultramort

ERC denuncia que en aquests municipis s'hi han empadronat persones que no hi resideixen i que se n'han donat de baixa d'altres que sí que hi viuen

ACN

Ullastret.-La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha enviat a la fiscalia una denúncia d'ERC sobre presumptes irregularitats al cens d'Ullastret i Ultramort (ERC). La formació va denunciar davant l'ens que en aquestes poblacions s'hi haurien empadronat persones que no resideixen habitualment al municipi (una a Ullastret i nou a Ultramort) i que se n'han donat de baixa d'altres que sí que hi viuen. En el cas d'Ullastret, els republicans asseguren que fa uns mesos l'Ajuntament va donar de baixa d'ofici vuit persones que viuen al poble i que "van haver de reclamar que se les inscrigués novament". La JEZ ha acordat traslladar el contingut de la denúncia a la fiscalia perquè podria haver-se comès un "delicte electoral".

La JEZ de la Bisbal d'Empordà ha traslladat a la fiscalia una denúncia d'Esquerra per presumptes irregularitats al cens electoral d'Ullastret i Ultramort. L'ens ha acordat enviar la documentació perquè considera que podria tractar-se d'un delicte electoral. Els republicans van denunciar davant de la junta que havien detectat una persona a Ullastret i nou a Ultramort que figuren al cens electoral però que no resideixen habitualment al municipi. La formació també alerta que fa uns mesos Ullastret va donar de baixa d'ofici vuit persones que viuen al poble i que van haver de reclamar que se les inscrigués novament. Des d'ERC recorden que el cens electoral ha d'estar "únicament format" per persones que viuen als municipis i que aquelles que resideixen en altres punts s'han d'inscriure al padró del poble on passin més temps durant l'any. "La doctrina electoral considera que qualsevol conducta que condueixi a alterar el cens electoral suposa una lesió del dret de sufragi", recorden.