Publicado 26/3/2019 12:03:42 +01:00CET

La Junta Electoral dona 24 hores per retirar els llaos grocs i l'estelada de la faana de l'Ajuntament de Lleida

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Ciutadans va presentar una denúncia davant l'"incompliment del principi de neutralitat de les administracions públiques"

ACN

Lleida.-La Junta Electoral de Lleida ha donat un termini de 24 hores per retirar els llaos grocs i els símbols independentistes de la faana de l'Ajuntament de Lleida, que tenen penjats a l'exterior dels seus despatxos diferents grups municipals. Així ho han explicat des del grup municipal de Ciutadans, després de rebre la resposta a la denúncia que la formació va interposar davant la Junta Electoral. Per la portaveu de Cs a l'Ajuntament, Ángeles Ribes, "la Paeria no pot ser utilitzada com a instrument de propaganda política" i, a més, considera que "amb aquesta simbologia separatista s'est vulnerant el principi de neutralitat de l'administració pública, i donant a entendre que els ajuntaments i la resta d'institucions només serveixen als ciutadans que siguin d'una ideologia determinada".

Ribes ha concretat que la petició de la Junta Electoral fa referncia "als llaos grocs i als símbols separatistes que tenen els grups del Comú de Lleida, CiU, ERC-Avancem i la Crida-CUP penjats a les finestres dels seus despatxos que donen a l'exterior i que afecten la faana de la Paeria". "Si no els retiren immediatament, la Junta Electoral podr imposar una sanció de multa, sense perjudici de possibles responsabilitats penals", ha advertit la portaveu del grup de Cs a la Paeria.Ángeles Ribes ha remarcat que la Junta Electoral ha donat la raó al grup municipal de Ciutadans "perqu els símbols partidistes no poden ser admesos en les institucions públiques, que serveixen a tots els ciutadans, amb independncia del que pensin". Així mateix, ha reiterat que la "neutralitat de les institucions públiques s'ha de respectar sempre, no només en període electoral".