Publicado 31/05/2019 13:50CET

Júlia Bertran i la seva professora de 'twerking' protagonitzen 'Así bailan las putas' de la Companyia Sixto Paz

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Pau Roca dirigeix l'espectacle en el marc del Grec a l'Escenari Joan Brossa

ACN

Barcelona.-'Así bailan las putas' és un espectacle de la Companyia Sixto Paz inspirat en el llibre de la periodista cultural Júlia Bertran, 'M'estimes i em times' en el qual, ha explicat la companyia "mitjanant illustracions i converses amb diversos personatges, posa en qüestió l'amor romntic, la cultura mongama, la família tradicional i, en conjunt, els rols sexistes que regeixen la nostra vida íntima i social". Pau Roca dirigeix aquest muntatge que es podr veure a l'Escenari Joan Brossa del 5 al 14 de juliol en el marc del Grec Festival de Barcelona i en el qual hi participa la mateixa Júlia Bertran i la seva professora de 'twerking' Anna Chinchilla. De fet, l'espectacle juga amb aquest ball "considerat un ball patriarcal que cosifica i denigra les dones".

Roca ha apuntat que van pensar que una classe de 'twerking' podia ser el fil conductor per parlar de les qüestions que es plantegen al llibre de Bertran. "Ella diu que durant el procés del llibre necessitava buidar-se i per aix feia molts dibuixos i ara est en un procés de recerca de llegir molt i fa una recerca sobre d'on provenen les ferides de les dones en la histria de la humanitat". El director teatral i actor creu que la idea pot semblar "inabastable" per ha considerat que "a través de l'obertura en canal que fan l'Anna i la Júlia davant l'espectador s'investiga, a través de les seves personalitats i de la recerca, el món de les ferides" que han patit les dones. Sixto Paz és una companyia teatral integrada per creadors de camps diversos, i no només de l'escena, que defensa l'eclecticisme per afrontar des de punts de vista diferents cada projecte que emprenen. Tot i aix, sempre basen la seva feina en les emocions, en l'actualitat i en el públic assistent, a qui els agrada implicar en els seus muntatges. El 2017 ja van portar al festival Tender Napalm, un text de Philip Ridley que va dirigir Pau Roca.'In wonderland'Per altra banda, Alícia Gorina portar a l'escenari de l'Espai Lliure del Teatre Lliure 'In wonderland' del 5 al 7 de juliol. L'espectacle és la segona part d'un díptic que continua amb l'exploració dels límits de l'autoficció, a partir aquesta vegada de la professió de la mare de l'Alícia Gorina. La primera part d'aquest díptic va ser 'Watching Pepping Tom', que Gorina va crear amb el seu pare i parlava de cinema i teatre. Gorina ha explicat que en aquesta ocasió ha decidit treballar amb quatre psicoanalistes molt propers a la seva mare per disseccionar el seu teatre. 'Wanted'La Societat Doctor Alonso presentar al Grec 'Wanted', dirigida per Sofía Asencio i Toms Aragay, a la Plaa Margarida Xirgu del 4 al 18 de juliol; una performance en l'espai públic protagonitzada per dos cowboys que "representen el bé sense embuts". Els dos personatges intervindran en els espais del festival, halls dels teatres, escales, cues de les entrades, bars i platees. 'Richard III'Jason Trucco dirigir a La Gleva Teatre, del 6 al 14 de juliol, 'Richard III and They've never heard of love'. Una histria en la qual dues actrius, interpretades per Bárbara Mestanza i Paula Ribó, deixen enrere una Barcelona immersa en una turbulenta situació política, i entre música i canons, buscaran la veritat a l'altra banda de l'oce. Allí comenaran a assajar una posada en escena del 'Ricard III' shakespeari. L'una ser el protagonista deforme i ambiciós que aconsegueix posseir el tron d'Anglaterra i l'altra interpretar tota la resta de personatges, sempre sota la mirada atenta del director. Un llibre els descobrir que aquest personatge que porten a escena no era ben bé com el mostra Shakespeare i que potser Ricard III no era el tir que va retratar.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés