Publicado 30/4/2019 14:31:47 +02:00CET

JUDICI 1-O:Un votant de Dosrius descriu insults que va escoltar d'agents: "Ens deien gossos o rates, us fotrem fins al DNI"

Ferran Soler diu que la policia es va "emportar per endavant" l'alcalde del poble quan va intentar parlar amb ells

ACN

Dosrius .-Un veí de Dosrius (Maresme) que va resultar ferit l'1-O, Ferran Soler, ha explicat que els agents de la Gurdia Civil van "entrar colpejant de dalt a baix" i que es van "emportar per endavant" l'alcalde del poble, Marc Bosch, quan es va acostar a la línia policial amb les mans amunt per intentar parlar amb ells. A més, ha dit que va veure un agent de pais donar un cop de puny a la cara a una persona "que no feia res" i també va escoltar com els insultaven. "Ens deien o gossos o rates, i ens deien que ens fotrien fins al DNI", en referncia als cops que els donarien. Soler ha explicat que va rebre atenció mdica a l'hospital per un trau a la cella (va necessitar punts) i per una lesió a la m dreta pels cops porra. I ha dit que la intenció dels vens no era "impedir que s'emportessin l'urna". "Sabíem que ho acabarien fent, només volíem mostrar desacord", ha afegit.

En aquest poble, la Gurdia Civil va arribar a un quart de tres, quan hi havia 30 o 40 persones a l'entrada del menjador del collegi El Castell. Abans, a les vuit del matí, s'havien presentat una parella de mossos "amb documents a la m" i es van adrear als vens. En canvi, ha dit que amb l'arribada de la Gurdia Civil no hi va haver cap intercanvi de paraules. "Van entrar directament colpejant, hi va haver de tot, cops de peu, de puny, la gent cridava", ha relatat. A més, ha dit que va veure com un agent amb ulleres fosques el va picar a la m i un sergent li va donar un cop a la cara i li obre un trau a la cella. Llavors, els agents van entrar a dins i es van endur l'única urna que hi havia al menjador. En el replegament, ha reconegut que la gent els va "acompanyar amb les mans amunt". La fiscalia ha preguntat si va veure un llanament d'una cadira i ha dit que sí, per ha dit que no era ningú del poble i que no els "representa".