Publicado 4/4/2019 18:45:39 +02:00CET

JUDICI 1-O:Un gurdia civil justifica per "alliberament d'estrs" haver-se referit als votants com a "fills de puta"

El responsable del dispositiu a Sant Martí Sesgueioles reconeix haver dit la frase "fotia la porra cap endins com si no hi hagués un dem"

ACN

Madrid.-Un gurdia civil responsable del dispositiu que va actuar l'1-O a Sant Martí Sesgueioles ha emmarcat en una "conversa privada" i en un moment "d'alliberament de tensió i estrs" el que va dir poc després de l'actuació quan ja estava al vehicle policial. Es tracta de l'agent que va fer afirmacions com "fotia la porra cap endins com si no hi hagués un dem" o "com empenyien els fills de puta". A preguntes de l'advocat Andreu van den Eynde, ha reconegut en la seva declaració com a testimoni al Tribunal Suprem haver dit aquestes frases. "No ho puc negar", ha adms, per ha remarcat que ho va dir "10 minuts després d'acabar la intervenció". El cap del dispositiu ha assenyalat que no li consta que hi hagués "cap lesió" i que la intervenció que van fer és "difícil de criticar".

En una gravació que va fer ell mateix i que est aportada a la causa, se'l sent afirmant: "Des de darrere fotia la porra cap endins com si no hi hagués un dem, i no hi havia collons. I empenyien i empenyien. Si un no se n'ha anat amb la costella trencada poc li n'ha faltat". També va dir: "Com empenyien els fills de puta".Durant la seva declaració com a testimoni, ha adms a l'advocat Andreu van den Eynde haver estat l'autor d'aquestes frases, per ha recordat que ja estaven al vehicle policial, 10 minuts després de la intervenció. El vídeo incls a la causa i que va avanar l'ACN recull l'operació a Sant Martí Sesgueioles i la posterior conversa entre els gurdies civils, sense imatge, dins del vehicle, que és el moment quan l'agent fa aquestes afirmacions.El cap del dispositiu en aquest municipi ha justificat que "estava en un moment d'alliberament de tensió, d'estrs". "Em va sortir aix com em podria haver sortit una altra cosa", ha dit, "és una conversa privada, no sé quin valor té". "Després del que acabvem de suportar, cadascú allibera les tensions com pot", ha reblat.