Publicado 4/4/2019 17:48:59 +02:00CET

JUDICI 1-O:Els vídeos que el tribunal no deixa reproduir, protagonistes de les enganxades entre Marchena i els advocats

El president renya Jordi Pina per insistir a un testimoni en base al que veu en una gravació: "El que podem fer és que testifiqui vost"

ACN

Madrid .-Els vídeos que el tribunal no deixa reproduir durant els interrogatoris als testimonis han estat protagonistes de diverses enganxades entre el president de la sala, Manuel Marchena, i alguns dels lletrats. Ha passat mentre el lletrat Jordi Pina interrogava un testimoni que assegurava que no van tirar ningú a terra a la intervenció que van a Vilalba Sasserra (Valls Oriental). "Pot ser van caure davant la nostra presncia, per no vam tirar ningú a terra", ha explicat l'agent U93494I. Pina li ha insistit i li ha dit que estava veient les imatges. Aix ha provocat la interrupció de Marchena. "El que podem fer és que testifiqui vost en lloc del testimoni, aix no és seriós", li ha retret el president. Tampoc ha deixat interrogar a Andreu van den Eynde, que volia insistir en demanar "l'exhibició molt concreta d'un arxiu". El lletrat de Junqueras i Romeva ha formulat protesta.

L'interrogatori d'aquest agent de la Gurdia Civil ha provocat diverses enganxades entre el president del tribunal i algunes defenses. La primera, amb el lletrat de Snchez, Rull i Turull, Jordi Pina, que intentava contradir el testimoni mentre assegurava que no s'havia tirat ningú a terra. Marchena li ha retret que, tot i que normalment "es comporta com un advocat seriós" considerava que no ho estava fent. I no li ha deixat donar explicacions a Pina perqu, segons Marchena, "encara agreujar la seva actitud". També li ha cridat l'atenció més endavant quan Pina interrompia les explicacions del testimoni sobre l'ús de la porra, allegant que ja coneixia el protocol perqu durant molts anys havia defensat cossos policials. "Deixi al testimoni acabar i després parla de la seva experincia", li ha dit Marchena irnicament. Al final de la declaració del mateix testimoni, l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, ha pres la paraula per demanar l'exhibició "molt concreta d'un arxiu", per Marchena l'ha tallat. "No és el moment, estem a l'interrogatori, si us plau no entri en debat amb mi", li ha respost. El president del tribunal ha acomiadat el testimoni, moment en qu Van den Eynde ha tornat a demanar la paraula, per Marchena no li ha donat. L'advocat ha ems una protesta.En canvi, en els interrogatoris per part de la defensa de Cuixart -que aquest dijous a la tarda ha fet Benet Salellas- s'ha fet constar al final de tot la voluntat d'exhibir uns documents i ha indicat al tribunal la ruta on trobar-los. Una estratgia que no ha provocat les queixes de Marchena. Durant tota la fase testifical, el tribunal ha decidit no exhibir cap vídeo aportat ni per defenses ni per acusacions i ha afirmat que es veuran tots durant la fase documental.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 3. 3

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 4. 4

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient

 5. 5

  Sant Cugat (Barcelona) comença una prova pilot de transport públic a demanda