Publicado 3/4/2019 18:16:00 +02:00CET

JUDICI 1-O:Diversos gurdies civils relaten "lesions" l'1-O per reconeixen que van anar al metge fins a tres dies després

Un agent explica que un votant li va intentar treure l'arma per diu que no el va poder identificar perqu va passar "en segons"

ACN

Madrid.-Diversos agents de la gurdia civil han relatat davant del Tribunal Suprem com van patir "lesions" durant les seves intervencions en centres de votació l'1-O. Tots ells ,per, han reconegut que van anar a visitar-se al metge a partir del dia següent i, en alguns casos, fins a dos o tres dies més tard. Els agents han explicat "puntades de peu als genitals", "puntades i cops de puny" a diverses parts del cos mentre estava a terra, o un dit trencat. Ho han explicat en actuacions, entre d'altres, a Sant Cebri de Vallalta i Callús. Diversos han adms que els concentrats cridaven 'Som gent pacífica, només volem votar' i un d'ells ha assegurat que, quan marxaven, els "pressionaven cantant". Un d'ells ha explicat que un manifestant va intentar treure-li l'arma, per que no el va poder identificar perqu va passar "en segons". Sobre el paper dels Mossos a la zona, la majoria han assegurat que no els van ajudar i un capit ha explicat que una mossa va "collaborar en certa mesura".


el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 3. 3

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus

 4. 4

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 5. 5

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments