Publicado 24/06/2019 08:03

Joan Roca: "Grcies a la nova distinció del '50th Best' el somni no s'acaba i seguim a l'Olimp dels millors restaurants"

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La llista britnica canvia format aquest 2019 i tots aquells que l'hagin encapalada ja no formaran part del rnquing

ACN

Girona.-Dues vegades número 1 del món, vuit anys formant part del pdium i deu apareixent entre els cinc primers llocs de la llista. La trajectria d'El Celler de Can Roca dins l'aclamat rnquing britnic que escull els 50 millors restaurants del món l'ha projectat a l'Olimp de la cuina. I li ha valgut entrar dins el selecte grup 'The Best of the Best' ('El millor del millor') que s'inaugura aquest 2019. Ni el restaurant gironí ni els que han encapalat llista alguna vegada apareixeran més en el rnquing. Ara passen a formar part d'aquest nou estadi, del Hollywood culinari. Per al xef Joan Roca aquesta distinció suposa que "el somni no s'acaba" i permet "democratitzar l'xit" que El Celler ha viscut i viu- perqu far regenerar la llista dels 50 millors i posar en valor "l'excellncia per damunt de la competitivitat i agressivitat" que marcava edicions anteriors.

'The World's 50 Best Restaurants', la llista que anualment publica la revista britnica 'Restaurant Magazine', canvia de format en aquesta divuitena edició. Tots aquells restaurants que hagin estat algun cop números 1 ja no formaran part del rnquing. Entren dins un nou programa que s'ha batejat amb el nom 'The Best of the Best', en reconeixement a la seva trajectria i excellncia.Un Olimp de la cuina que es presentar oficialment dem, durant la gala anual de la revista (que aquest 2019 se celebra a Singapur). "Una comunitat de xefs" precisa Joan Roca- on el nom d'El Celler hi apareixer amb lletres d'or, al costat d'altres restaurants com l'itali Osteria Francescana, el novaiorqus Eleven Madison Park o el Noma de Copenhaguen.El restaurant dels germans Roca ha encapalat la llista del '50th Best' en dues ocasions, el 2013 i el 2015. Ara, el xef gironí reconeix que seguir la gala sense la pressió de les últimes edicions i assegura que passar a formar part d'aquest club selecte és "un reconeixement fantstic". Joan Roca ironitza i explica que, abans, deixar de ser número 1 era similar a haver rebut un Oscar i "haver-lo de retornar en la propera edició". Ara, per, amb aquest nou programa, el xef gironí equipara els '50th Best' amb un Hollywood culinari, perqu "tots els restaurants que hem assolit aquest nivell entrem en un nou estadi, on el reconeixement es manté i s'allarga en el temps".Roca explica que quan l'organització els va proposar entrar dins els 'The Best of the Best', tots aquells restaurants que enceten la nova categoria van acceptar amb un "sí unnime". "Creiem que toca ser generosos, perqu més gent pugui viure el somni que hem viscut i seguim vivint; grcies als '50th Best' sempre seguirem essent un dels millors restaurants del món", concreta."Més sa i hum"Per al xef d'El Celler de Can Roca, haver sortit del rnquing dels 50 millors restaurants del món també és "una manera de democratitzar l'xit" i regenerar la llista. "Teníem la sensació que una colla de restaurants taponvem la part de dalt, ens anvem intercanviant les primeres posicions, i no deixvem pas a d'altres", concreta Joan Roca. "Ara, aquest canvi posa en valor l'excellncia per damunt de la competitivitat i l'agressivitat que representava la llista", hi afegeix. "És una decisió que fa que tot sigui més sa i més hum", subratlla el xef gironí.A partir d'aquest 2019, Joan Roca i tots els qui formen part del 'The Best of the Best' ajudaran a impulsar joves valors de la cuina mundial. La idea, explica el xef d'El Celler, és continuar "collaborant amb la llista i l'organització" per "potenciar projectes interessants". "Tots els qui formem part del nou programa tenim la sort de poder viatjar molt, i el nostre paper ser més el de posar en valor i fer visibles aquelles propostes gastronmiques que captivin", explica. I subratlla, recordant les seves arrels: "I evidentment, també els que tenim a prop de casa, els del nostre propi territori".Fins a 120 restaurantsLa nova distinció per a aquells que ja han estat número 1 no és l'únic canvi que introdueix el 'The World's 50 Best Restaurants' aquest 2019. Tradicionalment a la llista hi apareixien 100 noms, dels quals els 50 primers es desvetllaven durant la gala. Ara, per, per primer cop, al rnquing s'hi sumen vint posicions més (i en total, la llista passa a ser de 120 restaurants).Mantenint la línia d'altres edicions, l'organització ja ha desvetllat quins són els restaurants que se situen entre el 51 i el 120 dels millors del món. I aquí, el barceloní Enigma d'Albert Adri ha escalat posicions. El restaurant, que el xef va crear imaginant-se com seria el Bulli actualment, passa del número 95 de la llista al 82.La gala de Singapur, per, també reserva sorpreses per als restaurants catalans. I és que al rnquing del 2018, deixant de banda El Celler de Can Roca, n'hi ha dos més que apareixien entre els 50 primers noms de la llista. Són els barcelonins Disfrutar, dels deixebles del Bulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, i el Tickets, que també és propietat també d'Albert Adri. A la llista del 2018, ocupen respectivament els números 18 i 32. Ara, caldr veure quina posició els depara el 'The World's 50 Best Restaurants' d'aquest 2019. La incgnita es desvetllar a la gala de dem.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés