Publicado 20/9/2019 0:45:37 +02:00CET

El jazz de Jorge Da Rocha i el pop electrònic de la vigatana Carla encapçalen l'estrena de nous treballs la nit de dijous al MMVV

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El rock dels barcelonins Hijos del Trueno ha retronat a la Carpa Negra de l'Atlàntida

ACN

Vic.-La curiositat de Jorge Da Rocha per investigar en la música l'ha portat a incorporar guitarres, cordes, teclats "i una mica d'electrònica" al seu nou treball. "És el pas següent a allò que he fet fins ara amb el contrabaix i la veu", ha explicat l'artista en una entrevista a l'ACN. En el concert d'aquest dijous el portuguès establert a Barcelona ha presentat cinc temes del nou disc que té "en cocció". Carla Serrat també ha triat el Mercat de Música Viva per presentar el seu darrer treball, 'Kill a Feeling' (Great Canyon Records 2019). La vigatana ha ofert a un públic fidel un tastet dels nous temes de pop electrònic. A dalt de l'escenari, Serrat estava acompanyada de Toni Serrat a la bateria i Joan Solana als teclats. Altres propostes a destacar han estat el concert de rock dels barcelonins Hijos del Trueno i el treball més recent del trio internacional Side Chick.

Compondre és un treball que Jorge Da Rocha, en el seu tercer treball, continua fent sol, com en els inicis. Ara, però, ha decidit que als directes hi vol incorporar altres músics que, segons ha explicat, li aporten "noves sonoritats". "La veu, el contrabaix i el 'loop station' ja són molt per un de sol, i a partir d'ara tocaré amb el Xavi, el Marco i la Yexza", ha explicat. Els nous integrants del projecte són Marco Moreira -a la guitarra i la veu-, Xavi Molero -a la bateria i electrònica- i Yexza Lara -flauta i veu. "M'encanta el so de la paraula blau", ha explica el cantautor. I és per aquesta raó que ha escollit aquesta paraula catalana per titular el nou disc que està creant. Rocha ha explicat que per ell blau també és tristesa, un so o un color, entre d'altres. Les lletres dels cinc temes que ja té enllestits de moment són en castellà i en portuguès -la seva llengua materna. Tot i que el parla, Jorge Da Rocha encara no s'ha llançat a escriure cap de les seves cançons en català. Amb tot, no ho descarta. "Hi estic totalment obert", ha assenyalat. La Carla Serrat va llançar al mercat el seu segon disc, 'Kill a Feeling' (Great Canyon Records 2019), el mes de juny. L'artista de Vic explica que és un treball "molt més electrònic i molt més ballable que el primer". El seu disc de presentació era potser més per escoltar "des del sofà de casa", ha assenyalat. L'artista ha destacat que els temes d'aquest segon disc són fetes "més a consciència del que vull". Des d'aquest punt de vista, doncs, es tracta d'un disc molt més madur que no pas el primer, "que era més una barreja de tots els temes que duia a l'esquena des de feia anys", ha apuntat. "Tocar al mercat és com tocar a casa i em fa molta il·lusió", ha explicat l'artista vigatana. A més, destacat l'oportunitat que representa tocar al MMVV des del punt de vista dels promotors que hi assisteixen i que, per tant, actua com "un gran aparador". La Carpa Negra de l'Atlàntida també ha acollit el concert de Hijos del Trueno, un grup liderat per Vicente Amposta a la veu i que va néixer a Barcelona amb la voluntat de fer "una nova orquestra de ball popular". Dalt de l'escenari Amposta s'acompanya per un gran grup de músics: Daniel Granados a la guitarra, Pau Albà al baix, Guillem Caballero als teclats, Pau Julià a la bateria, Berta a la trompeta, Sara Fontán al violin i Marta i Elena a les veus. Els Side Chick han tocat aquest dijous a la nit a la Jazz Cava. El trio està format per una nord-americana, una barcelonina i un veneçolà que es van conèixer a través d'una aplicació de cites per internet. Els responsables del pop rock ple d'energia que creen són Maia Vidal -a la veu i al baix-, Georgina López -a les veus, guitarra i teclats- i Eduardo Benatar a la bateria.