Javier Pérez Andújar s'endinsa en una Barcelona immersa en fenòmens paranormals a 'La noche fenomenal'

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 7/3/2019 13:54:50CET

L'escriptor fa protagonistes "d'aquesta història delirant" als seus amics

ACN

Barcelona.-L'escriptor Javier Pérez Andújar ha agafat a tots els seus amics i els ha introduït a la novel·la 'La noche fenomenal' (Anagrama) perquè fossin els protagonistes "d'una història delirant. El que m'agradava era veure als meus amics vivint coses que no hem viscut i que ens hauria agradat viure de veritat". Unes aventures que es viuen en una Barcelona immersa en fenòmens paranormals i que, com ha explicat Pérez Andújar, ha agafat com a referent per la seva estructura les històries de cavalleries. L'autor des que era petit somiava en tenir uns amics que investiguessin fenòmens paranormals i això és el que ha projectat a la novel·la.

L'equip d'un programa de televisió dedicat a fenòmens paranormals descobreix uns fets anòmals a Barcelona. Al mateix temps, la ciutat pateix la irrupció de personatges que arriben de l'altra Barcelona, que venen a demanar-li ajuda als membres de l'anomenada La noche fenomenal, el programa d'aquest grup d'amics. Entre ells hi ha el director; De Diego, qui té una gran fe en animals inexistents; el Jugador d'escacs; Paulina, coneixedora de les civilitzacions desaparegudes; Ro, guionista i col·leccionista de casos de naus especials; Hermosilla, editor d'una revista esotèrica, entre d'altres rocambolescs personatges. L'escriptor ha agafat l'estructura de la literatura de novel·la de cavalleries per 'La noche fenomenal'. Ha dit que la famosa taula rodona queda representada per aquest grup d'amics que tenen un programa i una dona que corre perill li demana ajuda a un d'ells. "L'enemic estàndard iconogràfic" de les novel·les de cavalleries és el drac i aquí està representat per un personatge que porta tatuades dues serps. L'autor ha dit que el llibre també homenatja a "una cosa tan paranormal com és la mort". De fet, els amics que ha anat perdent els darrers anys els ha ressuscitat a la novel·la. Un d'ells és el llibreter Batlló. "Per mi era injust no convertir-lo en literatura".Al llarg de la novel·la alguns personatges pateixen transformacions. "La literatura sempre parla d'una transformació i en totes les novel·les els personatges es transformen però jo no em prenc res seriosament", ha apuntat. L'autor ha dit que prefereix treballar amb la superficialitat perquè si treballa en coses profundes es perd i ho veu pedant. "Quan menys signifiqui, més significat" se li dona. "Treballar en imatges és donar barra lliure al lector", ha afegit.Ficció L'escriptor ha reconegut que de cop i volta se'n va adonar que escriure llibres impregnats de crònica i allunyats de la ficció el situava en un carreró sense sortida. Ha dit que si hagués fet un altre llibre més hauria caigut en l'autobiografia. "L'únic que et pot salvar és la ficció i ho acabo de comprendre ara a la meva edat. La literatura se salva per la ficció".L'autor Javier Pérez Andújar (Sant Adrià de Besòs, 1965) és autor de 'Los príncipes valientes', 'Todo lo que se llevó el diablo', 'Paseos con mi madre', 'Milagro en Barcelona' (amb fotografies de Joan Guerrero), 'Catalanes todos' i 'Diccionario enciclopédico de la vieja escuela'. Publica a 'El País' i col·labora al programa de radio 'A vivir que son dos días' de la Cadena SER.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.