Publicado 07/03/2019 13:54

Javier Pérez Andújar s'endinsa en una Barcelona immersa en fenmens paranormals a 'La noche fenomenal'

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'escriptor fa protagonistes "d'aquesta histria delirant" als seus amics

ACN

Barcelona.-L'escriptor Javier Pérez Andújar ha agafat a tots els seus amics i els ha introdut a la novella 'La noche fenomenal' (Anagrama) perqu fossin els protagonistes "d'una histria delirant. El que m'agradava era veure als meus amics vivint coses que no hem viscut i que ens hauria agradat viure de veritat". Unes aventures que es viuen en una Barcelona immersa en fenmens paranormals i que, com ha explicat Pérez Andújar, ha agafat com a referent per la seva estructura les histries de cavalleries. L'autor des que era petit somiava en tenir uns amics que investiguessin fenmens paranormals i aix és el que ha projectat a la novella.

L'equip d'un programa de televisió dedicat a fenmens paranormals descobreix uns fets anmals a Barcelona. Al mateix temps, la ciutat pateix la irrupció de personatges que arriben de l'altra Barcelona, que venen a demanar-li ajuda als membres de l'anomenada La noche fenomenal, el programa d'aquest grup d'amics. Entre ells hi ha el director; De Diego, qui té una gran fe en animals inexistents; el Jugador d'escacs; Paulina, coneixedora de les civilitzacions desaparegudes; Ro, guionista i colleccionista de casos de naus especials; Hermosilla, editor d'una revista esotrica, entre d'altres rocambolescs personatges. L'escriptor ha agafat l'estructura de la literatura de novella de cavalleries per 'La noche fenomenal'. Ha dit que la famosa taula rodona queda representada per aquest grup d'amics que tenen un programa i una dona que corre perill li demana ajuda a un d'ells. "L'enemic estndard iconogrfic" de les novelles de cavalleries és el drac i aquí est representat per un personatge que porta tatuades dues serps. L'autor ha dit que el llibre també homenatja a "una cosa tan paranormal com és la mort". De fet, els amics que ha anat perdent els darrers anys els ha ressuscitat a la novella. Un d'ells és el llibreter Batlló. "Per mi era injust no convertir-lo en literatura".Al llarg de la novella alguns personatges pateixen transformacions. "La literatura sempre parla d'una transformació i en totes les novelles els personatges es transformen per jo no em prenc res seriosament", ha apuntat. L'autor ha dit que prefereix treballar amb la superficialitat perqu si treballa en coses profundes es perd i ho veu pedant. "Quan menys signifiqui, més significat" se li dona. "Treballar en imatges és donar barra lliure al lector", ha afegit.Ficció L'escriptor ha reconegut que de cop i volta se'n va adonar que escriure llibres impregnats de crnica i allunyats de la ficció el situava en un carreró sense sortida. Ha dit que si hagués fet un altre llibre més hauria caigut en l'autobiografia. "L'únic que et pot salvar és la ficció i ho acabo de comprendre ara a la meva edat. La literatura se salva per la ficció".L'autor Javier Pérez Andújar (Sant Adri de Bess, 1965) és autor de 'Los príncipes valientes', 'Todo lo que se llevó el diablo', 'Paseos con mi madre', 'Milagro en Barcelona' (amb fotografies de Joan Guerrero), 'Catalanes todos' i 'Diccionario enciclopédico de la vieja escuela'. Publica a 'El País' i collabora al programa de radio 'A vivir que son dos días' de la Cadena SER.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés