Publicado 24/7/2019 20:43:00 +02:00CET

Javier Faus, nou president del Cercle d'Economia

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El nou dirigent de l'entitat aposta per la cocapitalitat de Barcelona a l'Estat i ha avançat que proposarà les Jornades es traslladin a la capital catalana

ACN

Barcelona.-L'empresari i president de Meridia Capital, Javier Faus, és des d'aquest dimecres al vespre el nou president del Cercle d'Economia en substitució del president de Colonial, Juan José Brugera, que deixa el càrrec després de tres anys. La de Faus és l'única candidatura que s'ha presentat a les eleccions convocades la primavera passada. Fa poc més d'un mes, Faus va rebre l'aval de 195 socis del Cercle d'Economia -els estatuts fixen un mínim de 50-. El nou president del Cercle ha insistit en la cocapitalitat de Barcelona a l'Estat. "Volem una Barcelona líder, ambiciosa, vital, oberta. I no acomplexada. Barcelona té dret a reclamar de Catalunya, però també de l’Estat, més inversions, més infraestructures, més equipaments de tot tipus, culturals, científics, sanitaris, tecnològics", ha subratllat Faus, que també ha avançat que proposarà que les Jornades anuals de l'entitat es deixin de celebrar a Sitges després de 22 anys i es traslladin a Barcelona.

Sobre la situació de Catalunya, el nou president del Cercle s'ha remès a les opinions de l'entitat en els darrers deu anys. En aquest sentit, s'ha refermat en l'oposició el Cercle d'Economia a "propostes unilaterals i contràries a la llei" al mateix temps, ha afegit, que "l'stato quo no és la solució". "Amb temps, s'haurà d’encetar un diàleg franc, un intercanvi de propostes, i un acostament progressiu", ha afegit.El nomenament de Faus, únic candidat a la presidència, ha rebut el vistiplau de 423 socis de l'entitat i només un vot nul i un en contra.La candidatura de Faus compta amb 20 persones, 10 homes i 10 dones. Entre ells, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, el president de CaixaBank, Jordi Gual, el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, o el president de Seat, Luca de Meo. També seran membres de la Junta Directiva l'exministra i president de la Fundació Cotec, Cristina Garmendia; la consellera delegada de Penguin Random House, Núria Cabutí; el directiu del BBVA José Manuel González-Páramo; l'exalcalde de Barcelona i president d'IdenCity, Jordi Hereu; l'escriptor José María Lasalle; i el conseller delegat de Puig, Marc Puig, entre d'altres.El nou president del Cercle d'Economia és president del fons d'inversió Meridia i anteriorment, entre 2001 i 2006, va ser conseller delegat i accionista de la immobiliària Hovisa, propietària de l'Hotel Arts operada per Ritz-Carlton. A partir del 2006, va fundar la companyia que ara presideix. A més, entre 2010 i 2014 ha estat director de Colonial i des del 2016 és director de la farmacèutica Indukern i va ser directiu del Barça entre 2019 i 2015, amb Sandro Rosell de president.Per la seva banda, el fins ara president del Cercle, Juan José Brugera, és president d'Immobiliària Colonial Socimi SA des del 2008, de la qual va ser conseller delegat entre 1994 i 2006. Anteriorment, va ser conseller director general de Mutua Madrileña, conseller delegat de Sindibank i subdirector general de Banc Sabadell. També ha estat president de la Fundació Esade, Panrico i Holditex i és MBA per ESADE, PDG per l'IESE i doctor honoris causa per la Universitat de Rhode Island.