Actualizado 21/05/2015 13:29 CET

IpS-CUP vol evitar que Salt sigui "el polígon comercial" de Girona

Agencia Catalana de Noticias
Foto: ACN

El cap de llista Ferran Burch vol diversificar l'economia, recuperar activitat industrial i impulsar les cooperatives

Salt (ACN).-

IpS-CUP aposta pel comerç de proximitat i vol revitalitzar tres eixos: carrer Major, Francesc Macià i Àngel Guimerà. El cap de llista Ferran Burch creu que recuperar el comerç en aquestes tres artèries serviria no només per millorar l'economia, sinó per connectar barris i fomentar la cohesió.

"Segur que ajudarà a crear entorn i xarxa perquè la gent passejarà i consumirà als barris mateix", afirma. El candidat alerta que Salt corre el risc de caure "en una nova bombolla" i convertir-se ara "en el polígon comercial de l'àrea de Girona".

L'alcaldable lamenta que les requalificacions hagin acabat amb la superfície industrial i proposa impulsar les cooperatives i la responsabilitat social de les empreses."Evitarem la monodependència econòmica i els projectes faraònics destinats a ser eines electoralistes.

Volem un model nou implantant en les zones perifèriques de millor accés una indústria de futur, d'investigació, d'energies alternatives i netes, de tecnologies", recull el programa d'IpS-CUP per a aquestes eleccions municipals. El cap de llista Ferran Burch aposta per un canvi en el model econòmic de Salt.

Segons Burch, durant els darrers mandats els equips de govern local han anat apostant "per bombolles" i això ha fet que no hi hagi un teixit econòmic sòlid a Salt. L'alcaldable alerta que, amb les maniobres urbanístiques dels últims anys, la població corre el risc de convertir-se "en el polígon comercial" de l'àrea urbana de Girona perquè, via requalificacions, s'ha exhaurit tot el sòl industrial i es destina tot a comerç.

"No s'instal·laran a Salt noves activitats industrials en detriment del comerç, estem creant una nova bombolla en comptes d'apostar per a diversificació", opina Burch, que critica que Salt sempre "pugi al carro" del que dicten els mercats, primer en la construcció i ara en el comerç. En aquest sentit, IpS-CUP vol apostar per la diversificació i perquè la població aculli tot tipus d'activitat econòmica: des d'agricultura ecològica fins a indústries tecnològiques punteres, passant per cooperatives, comerç de proximitat i empreses de responsabilitat social.

En relació al comerç de proximitat, Burch aposta per revitalitzar tres eixos comercials "essencials" de Salt però que "s'han anat desertitzant en els darrers temps". Són el carrer Major, Francesc Macià i Àngel Guimerà. IpS-CUP vol, via bonificacions i incentius, que petits empresaris saltencs puguin obrir comerços de qualitat i que els veïns tinguin les botigues al costat de casa. D'aquesta manera, Burch creu que també es crearà més teixit social de barri.

"Volem polítiques que no siguin de pa per a avui i gana per demà", afirma Burch. Per aconseguir-ho, proposen promoure que a Salt hi hagi una activitat econòmica "diversa, dinàmica i lligada al territori, contrària per definició al creixement sense previsió, a la precarietat laboral i a la desfeta ecològica". També aposten per impulsar les cooperatives -tant empresarials com de consum- i donar rellevància a un model empresarial que afegeixi un valor social a l'activitat econòmica.

En aquest darrer punt, Burch creu que el primer que hauria de donar exemple és l'ajuntament, prioritzant que les empreses que treballen per al consistori estiguin arrelades al territori i tinguin consciència social.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés