Publicado 25/07/2019 18:21CET

Interior convida entitats cíviques, econmiques i polítiques a participar en l'elaboració del Pla Barcelona Segura

Buch els recorda que la capital catalana viu una situació "d'extrema preocupació vinculada a la seguretat"

ACN

Barcelona.-El Departament d'Interior ha convidat per carta entitats cíviques, econmiques i polítiques a participar en l'elaboració del Pla Barcelona Segura. El conseller Miquel Buch signa una missiva en qu lamenta la "situació d'extrema preocupació vinculada a la seguretat" que es viu a la ciutat, segons indiquen, subratlla, les "dades objectives" dels cossos policials i "l'increment de la percepció de la inseguretat" de la ciutadania. Es tracta, afirma Buch, d'una situació "complexa" que "només pot ser encarada des d'una perspectiva mplia". Per aix es mostra obert als suggeriments que puguin fer per elaborar el pla entitats com la Federació d'Associacions de Vens de Barcelona, el Bara, associacions de comerciants i gremis empresarials o la Fundació Sagrada Família, entre d'altres.

La carta forma part de l'estratgia que el Departament d'Interior va proposar en el marc de la Junta de Seguretat Local que es va celebrar la setmana passada a Barcelona. En aquell escenari Interior es va comprometre a elaborar el Pla Barcelona Ciutat Segura, un pla que, ja anunciava, havia d'implicar totes les administracions, institucions i associacions que poguessin contribuir a millorar la seguretat de la capital catalana, i que havia d'estar elaborat en tres mesos.Interior ha enviat la carta a diferents departaments del Govern, a la Diputació de Barcelona, a patronals i gremis empresarials, a associacions d'empreses privades de seguretat i de comerciants, al Bara, a la Fundació Sagrada Família, a l'Autoritat Porturia de Barcelona, a Fira de Barcelona, a l'ATM i a la Federació d'Associacions de Vens de Barcelona.En parallel, també l'ha enviat a l'Ajuntament de Barcelona, per recordar que el Departament enceta el compromís pres la setmana passada a la Junta de Seguretat Local d'elaboració del Pla Barcelona Segura. En aquesta missiva Interior interpella l'Ajuntament perqu comuniqui qui ha de ser l'interlocutor del consistori amb el Govern per a l'elaboració del pla.Buch es mostra convenut a l'escrit que les entitats a les quals l'adrea comparteixen el diagnstic de manca de seguretat de la ciutat, i les emplaa a ajudar-lo a "dibuixar" els "escenaris idonis" per "corregir i revertir la situació actual". De la mateixa manera, també les emplaa a designar un interlocutor per treballar amb la Direcció General de Policia."Amb el convenciment que tots plegats serem capaos d'intervenir eficientment i de revertir la situació actual, us agram d'antuvi la vostra implicació i participació en aquest projecte estratgic per a la seguretat de Barcelona i per a tot el país", clou Buch.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés