Publicado 11/3/2019 9:00:42 +01:00CET

Instrucció 7 cita pel 22 de mar tres comandaments del CNP investigats per les crregues a l'escola Estel l'1-O

L'Audincia de Barcelona va obligar el jutjat a reobrir la causa tot i no haver-hi imatges perqu podrien haver actuat amb "abús de poder i desproporció"

ACN

Barcelona.-El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats tres comandaments de la Policia Nacional el proper 22 de mar per les crregues policials a l'escola Estel del Guinardó l'1-O, on van resultar ferits 18 votants. Es tracta de tots els comandaments que van actuar en aquest centre, on la policia va fer una rpida incursió que va dificultar que els votants poguessin prendre imatges, cosa que ha obstaculitzat la investigació. Amb aquests comandaments, un inspector cap de nucli i dos subinspectors, tots de l'equip Orca, ja són 37 els policies espanyols investigats per l'actuació d'aquell dia a la capital catalana. Els tres comandaments podran declarar per videoconferncia.

Fa uns dies l'Audincia de Barcelona va decidir reobrir la causa, després del recurs de l'Ajuntament de Barcelona, acusació popular, contra l'arxivament que havia fet anteriorment Instrucció 7. La resolució de l'Audincia apunta que és "de comú coneixement que en alguns centres els agents de l'autoritat van procedir a requisar urnes i paperetes sense cap incident, per que en altres, en canvi, es va utilitzar una desmesurada violncia". També sosté que el fet que no hi hagi imatges de les crregues no vol dir que s'hagi d'arxivar la investigació. "La inexistncia de material grfic no pot impedir una completa investigació per dilucidar si l'actuació policial es va limitar a complir estrictament all ordenat pel TSJC utilitzant la mínima fora indispensable o bé si va haver una utilització desproporcionada de la fora", argumenta.Així mateix, l'Audincia també remarca que caldr investigar quines consignes concretes van donar als agents els responsables de l'operatiu, per veure si es poden imputar a aquests comandaments les lesions ocasionades a diversos votants. Els policies, continua, tenien ordres d'impedir la votació, per aix no els dona una "patent de cors per a qualsevol acció de violncia quan és innecessria, desproporcionada o amb un clar abús de poder".

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui