Publicado 13/06/2019 11:30

Inicien noves excavacions als jaciments de la Draga de Banyoles que inclouran una prospecció subaqutica

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Lobjectiu és determinar lestat de conservació del poblat que es va trobar lany passat

ACN

Banyoles.-Els arquelegs inicien una nova campanya dexcavacions al jaciment neolític de la Draga de Banyoles centrades en el nou sector que es va comenar lany passat. Aquesta campanya també comptar amb una prospecció subaqutica per part del Centre dArqueologia Subaqutica de Catalunya (CASC) al sector nord-est del jaciment. Lany passat es van trobar les restes del poblat a la zona més elevada del jaciment i ara lobjectiu és determinar amb precisió lestat de conservació de totes aquestes restes. En els primers treballs es va documentar una gran quantitat de fogars, sls de cabanes realitzades amb pedres i grans fosses per tirar-hi escombraries. A la campanya denguany hi participaran prop de 35 persones.

El jaciment neolític de la Draga de Banyoles es convertir en els propers dies en lepicentre de les excavacions arqueolgiques per conixer quin és lestat de conservació dalgunes de les restes que es van destapar lany passat en linici dun nou sector, on es van localitzar restes del poblat a la zona més elevada del jaciment.De fet, els primers treballs van posar a la llum lexistncia de fogars, sls de cabanes realitzades amb pedres i grans fosses que servien dabocadors descombraries. A més, aquest any es comptar amb la participació del Centre dArqueologia Subaqutica de Catalunya (CASC) per tal de fer una prospecció subaqutica.En aquesta immersió, els submarinistes hauran dinvestigar quin és lestat de conservació del sector nord-est del jaciment i quines són les característiques estratigrfiques de la part del jaciment que es troba sota aigua.La recerca forma part dun projecte quadriennal de recerca en arqueologia i paleontologia que va arrencar el 2018 i sacabar el 2021. Les excavacions estan coordinades pel Museu Arqueolgic de Banyoles, el Consell Superior dInvestigacions Científiques (CSIC-IMF, Barcelona), la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB) i el Museu dArqueologia de Catalunya (MAC). En la campanya hi participen 35 persones, la majoria delles estudiants del Grau dArqueologia de la UAB i voluntaris darreu dEuropa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés