Publicado 19/06/2019 16:51CET

Indukern tanca el 2018 amb un creixement del 8% i assoleix els 778 MEUR

El grup sosté que sha centrat en consolidar les adquisicions dels darrers cinc anys

ACN

El Prat de Llobregat.-El Grup Indukern va tancar el 2018 registrant un creixement del 8% en comparació lany anterior, amb una facturació de 778 milions deuros (MEUR). Segons ha detallat el grup químic i farmacutic en un comunicat aquest dimecres, el 49% de les vendes (380 MEUR) van anar a parar al mercat estranger, mentre el 51% (398 MEUR) es van destinar a lestat espanyol. El vicepresident executiu dIndukern, assegura que la prioritat de lúltim any ha estat integrar i consolidar les set incorporacions que lempresa ha fet els darrers cinc anys a les diferents divisions que té arreu del món. Pel que fa a les inversions, la firma va destinar 21 MEUR a la millora dels processos de fabricació, a projectes dI+D i a construir el nou edifici de laboratoris i oficines de Terrassa.

Indukern, la branca química del grup, va assolir els 445 MEUR en vendes, un 5% més que lany anterior. Per mercats, el 41% es va destinar a lestat espanyol mentre que el 59% restant va anar a parar a exportacions, amb especial activitat a Europa i Llatinoamrica. La companyia atribueix els resultats al desenvolupament de solucions prpies i al tancament de plantes químiques de la Xina degut als canvis de regulació en aquest país, que van disparar el preu dalgunes matries primeres.Pel que fa a les divisions dIndukern, les que més van créixer van ser Alimentació (+27%) i Aromes i Fragncies (+25%). Per ampliar aquesta última divisió, la firma va adquirir Diffusions Aromatiques, companyia francesa centrada en la distribució dingredients naturals, orgnics i sinttics per a la indústria de la perfumeria, aromes, cosmtics i aromaterpia.Durant aquest 2019, Indukern recorda que ha venut la divisió de Química Industrial al grup alemany Stockmeier Group, amb la intenció de centrar-se en les seves altres quatre rees: Aromes, Alimentació, Nutrició Animal i Farmcia. La venda va incloure la planta de Sentmenat (Valls Occidental) i el negoci de Paterna (Valncia) Calier, ressentida pel canvi de divises Pel que fa al laboratori veterinari Calier, va tancar el 2018 amb una facturació de 66 MEUR, un 8% menys que lany anterior. El grup químic i farmacutic destaca que aquesta és la companyia més internacionalitzada, ja que el 76% de les vendes es destinen al mercat exterior, sobretot a Llatinoamrica. En aquest sentit, Indukern lamenta que lactivitat es va ressentir de la devaluació de la moneda respecte leuro. Kern Pharma, centrada en els medicaments biosimilars Finalment, Kern Pharma, companyia farmacutica dIndukern, va resoldre lúltim exercici amb 280 MEUR facturats, xifra que suposa un creixement del 17% respecte el 2017. El 76% del volum facturat correspon a lestat espanyol, mentre que 69 MEUR són del mercat exterior. Bona part del creixement daquesta companyia, assenyala el grup, va ser grcies a laugment de vendes dels medicaments biosimilars, tant a lestat espanyol com a Portugal. Al mateix temps, també ho atribueixen a la integració dActa Farma, adquirida el maig del 2017. El Grup Indukern té filials a 16 pasos i a finals del 2018 comptava amb una plantilla de 1.913 treballadors, 1.278 dels quals són a plantes de lestat espanyol.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés