Publicado 29/1/2019 13:49:13 +01:00CET

Indemnitzen amb 50.000 euros un home pel retard en el diagnstic del trencament del tendó d'Aquilles

La mútua laboral només el va tractar per la fractura d'un os del turmell i aix va provocar que el tendó es deteriorés encara més

ACN

Barcelona.-El TSJC ha obligat una mútua laboral a indemnitzar un pacient a qui no van diagnosticar a temps el trencament del tendó d'Aquilles, cosa que li va provocar un greu deteriorament d'aquest tendó i va acabar amb dues intervencions quirúrgiques. L'home ha estat indemnitzat fa unes setmanes amb 50.000 euros per una lesió patida el febrer del 2012 i no diagnosticada fins el juny d'aquell any. De fet, la mútua inicialment només li va immobilitzar la cama per la fractura d'un os del turmell.

Un treballador autnom de Barcelona i de 61 anys d'edat va patir un accident laboral en caure d'una escala al febrer del 2012. Va ser ats per la seva mútua laboral, Fremap, que va immobilitzar la cama en diagnosticar una fractura del mallol tibial, i va passar desapercebut el trencament del tendó d'Aquilles, com a conseqüncia d'una deficient exploració del pacient lesionat. El juny del 2012, i per la insistncia del pacient, se li va realitzar una ressonncia magntica que va objectivar la lesió del tendó. No obstant aix, el retard diagnstic va propiciar que l'estat dels extrems trencats del tendó estiguessin en tan mal estat, pel temps transcorregut sense tractament, que fossin necessries dues cirurgies, consistint l'última en la collocació d'un ancoratge per unir els extrems trencats del tendó.Sobre aix, el jutjat contenciós-administratiu número 3 de Barcelona va confirmar les pretensions que va formular l'associació 'El Defensor del Pacient', indicant literalment en la sentncia de primera instncia que "el retard en el diagnstic va provocar, com s'ha provat, un tractament incorrecte i perjudicial per a la lesió, ja que va provocar la retracció dels extrems del tendó trencat". La sentncia va ser recorreguda per la mútua demandada, i es va resoldre mitjanant la sentncia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que confirma que hi va haver un retard diagnstic imputable al personal de Fremap que va atendre al treballador lesionat.Després de dues sentncies favorables, el demandant va haver de reclamar extrajudicialment a Fremap perqu complís amb la seva obligació d'indemnitzar al lesionat, i no ha estat fins a finals de l'any 2018 que la mútua va pagar 50.000 euros a la víctima.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament