Publicado 02/01/2019 17:42

Impulsen una taula del coneixement per reactivar el comer a la ciutat de Tarragona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Treballaran per definir mesures que potencin el sector i aconseguir reflotar els locals tancats

ACN

Tarragona.-Diversos agents s'agrupen per impulsar una taula del coneixement per a reactivar el comer a la ciutat de Tarragona. Segons ha explicat a l'ACN el president de PIMEC Comer a la ciutat, Florenci Nieto, la taula es posar en marxa a finals de gener i compta amb la participació d'agrupacions comercials com la Via T, per també de la Cambra de Comer, la URV, instituts, o la Cambra de la Propietat Urbana, entre d'altres. "S'ha de treballar per una ciutat que sigui capital en tots els sentits i el comer est absolutament abandonat", ha considerat Nieto. Per tot plegat, es definiran "mesures valentes" que també ajudin a combatre la xifra "astronmica" de tancament de locals. Els eixos que dibuixi la taula es portaran a l'Ajuntament perqu es duguin a terme.

Segons Nieto, cal treballar perqu els botiguers de Tarragona estiguin "més cohesionats" i el comer "faci pinya" i que sigui un model amb el qual es vulgui veure reflectida tota la demarcació. "Ara mateix a Tarragona no hi ha un model de comer que destaqui o que sigui objecte de lideratge", ha apuntat.Amb tot, el sector no ho est fent tot malament i hi ha hagut iniciatives que han funcionat, com la campanya 'Tot queda a casa', conjunta a Tarragona i Reus, mitjanant la Via T i El Tomb, que ofereix descomptes i premia clients de més de 300 botigues durant un temps determinat. Segons el president de PIMEC Comer a Tarragona, s'ha d'aconseguir canviar la concepció d'evitar mirar Barcelona com a "un aparador que enlluerna" i fer passos valents per a empoderar Tarragona.Pel que fa als locals tancats de Tarragona, Nieto, sense una xifra pública, alerta que la dada és "astronmica", superant el centenar, i que s'ha de posar fil a l'agulla per aturar la dinmica i fer reflotar els establiments que han abaixat la persiana. "Hem d'aconseguir una ciutat que faci goig, que hi hagi molts locals oberts i menys de tancats", ha animat.Una de les propostes que es posa damunt la taula és la d'ajudar els joves que surten de les universitats o els instituts amb vocació comercial perqu desenvolupin la seva tasca com a emprenedor en locals tancats. En aquest sentit, el sector hauria de posar-se "al seu costat sense demanar les barbaritats que es demanen pels locals, que fa molts anys que estan tancats i que en portaran més, si és així", ha argumentat.La taula del coneixement de comer de Tarragona neix després que el maig passat l'Ajuntament comencés a treballar amb un "pla d'acció" per als locals no ocupats de la ciutat i que, segons Nieto, no ha funcionat com s'esperava.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés